Ελλάδα

Φωτιές σε Αττική, Καλαμάτα και Φωκίδα: Για εμπρηστικές ενέργειες κάνουν λόγο οι αρχές

Σε συλλήψεις για εμπρηστικές επιθέσεις εν όψει των πυρκαγιών προχώρησε η αστυνομία εν΄ςο 60χρονου στη Φωκίδα και ενός 40χρονου στην Αττική

astynomia-1ς

Η Ελλάδα φλέγεται ολοσχερώς και ολοένα περισσότερες εστίες ξεσπούν στις πυρόπληκτες περιοχές με το έργο των πυροσβεστών και εθελοντών να δυσχεραίνει.

Έτσι λοιπόν οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη για την πυρκαγιά στη Φωκίδα ενός άντρα με την κατηγορία του «εμπρησμού από πρόθεση και κατ' εξακολούθηση». Ο 60χρονος από τη Φωκίδα φαίνεται ότι τελούσε κάποιες εργασίες εκείνη την ώρα και η φωτιά ξέσπασε από σπινθήρες .

Επίσης, στην κρατική ασφάλεια κρατείται 40χρονος οδηγός ο οποίος φαίνεται ύποπτος για εμπρηστική ενέργεια στη Βαρυμπόμπη.

Συγκεκριμένα, οι καταγγελίες εις βάρος του προήλθαν από εθελοντές της Βαρυμπόμπης, δηλώνοντας πως ο 40χρονος βρέθηκε στο σημείο της πυρκαγιάς την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη ως εθελοντής αλλά παρατηρήθηκε ύποπτη ενέργεια. Οι καταγγελίες κάνουν λόγο για μικροεστίες που φούντωναν σε σημεία που δεν υπήρχε αντίστοιχη προενέργεια.

Οι αστυνομικές αρχές προέβησαν σε έλεγχο στην οικία του όπου και βρέθηκε μεγάλη ποσότητα χασίσι.

Δείτε επίσης