Ελλάδα

Φωτιά στην Εύβοια: Σκηνές θρίλερ- Δραματικοί απεγκλωβισμοί από τις παραλίες

H Εύβοια βρίσκεται σε τραγική κατάσταση - Η φωτιά βρίσκεται έξω από τα Ελληνικά και κοντά στα πρώτα σπίτια στο Τρουπί - Εκκενώνονται Πευκί, Αρτεμίσιο, Γούβες και Βουλίκι - Δραματικοί απεγκλωβισμοί από τις παραλίες με πλωτά μέσα

evia_11

Δραματικές ώρες περνάει η Εύβοια, με το σκηνικό να θυμίζει θρίλερ της τελευταίες ώρες. Αυτή τη στιγμή η φωτιά βρίσκεται έξω από το χωριό Ελληνικά, ενώ έχει περικυκλώσει τη Γαλατσώνα και το Αγριοβότανο.

Παράλληλα, στον οικισμό Τρουπί, η φωτιά έφτασε στα 350 μέτρα κοντά από τα πρώτα σπίτια. Μάλιστα, αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο και ζήτησαν με ντουντούκες από τους λίγους κατοίκους που επέμειναν να απομακρυνθούν.

Κάτοικοι κόβουν τα δέντρα γύρω από τα σπίτια τους καθώς φοβούνται για τη φωτιά.

Πριν από λίγη ώρα, μέσω του 112 δόθηκε εντολή εκκένωσης σε Γούβες, Αρτεμίσιο, Καστρί, Βουλίκι και Πευκί και συστήνουν στους πολίτες να οδηγηθούν προς την Ιστιαία.

Σε άμεση ετοιμότητα βρίσκονται 3 πλοία του Λιμενικού Σώματος, 2 πλοία και δύο σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού, ένα επιβατικό οχηματαγωγό, 2 τουριστικά σκάφη, αλιευτικά και ιδιωτικά, που βρίσκονται στην περιοχή Πευκί, προκειμένου να συνδράμουν εφόσον χρειαστεί. Μέχρι στιγμής 349 άτομα έχουν απεγκλωβιστεί.

Δραματικές εκκενώσεις χωριών προς τη θάλασσα


Δείτε επίσης