Ελλάδα

Γώγος: Το Δέλτα στέλεχος είναι πολύ ισχυρό - Στις ΜΕΘ το 99% είναι ανεμβολίαστοι

Όσα είπε ο Καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος στη σημερινή ενημέρωση

gogos

Στη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, ο Χαράλαμπος Γώγος ξεκίνησε εκφράζοντας την θλίψη του -και εκ μέρους όλης της επιτροπής- για τις καταστροφικές φωτιές που έπληξαν τη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες.

Ο ίδιος είπε πως συνολικά έγιναν πάνω από 100.000 τεστ κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, αναλύοντας επίσης τα επιδημιολογικά δεδομένα της ανακοίνωσης του ΕΟΔΥ.

Στην συνέχεια, ο Χαράλαμπος Γώγος αναφέρθηκε στις μεταλλάξεις, λέγοντας πως η μετάλλαξη Δέλτα θα επικρατήσει με 90% των διαγνώσεων σε λίγο καιρό.

Ο κορωνοϊός και τι… έρχεται το φθινόπωρο


«Η πανδημία εξακολουθεί να αποτελεί τη νόσο των νέων με μέσο όρο τα 29 έτη», είπε ακόμη, συμπληρώνοντας: «Αρχίζει όμως να «χτυπά» και μεγαλύτερες ηλικίες. Σε λίγο καιρό, ένα πιθανό πρόβλημα θα είναι η παρουσία του ιού στην εκπαίδευση. Είναι σημαντικό οι νέοι να ελέγχονται με τεστ τόσο πηγαίνοντας για διακοπές όσο -και κυριότερο- γυρίζοντας, ειδικά αν έχουν στο περιβάλλον τους ευάλωτα άτομα».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στις διασωληνώσεις αλλά και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία, τονίζοντας επίσης την σημασία του εμβολιασμού.

Τήρηση μέτρων, σωστή χρήση μάσκας και εμβολιασμός το τρίπτυχο των όσων συνόψισε ο καθηγητής…

«Ο πόλεμος αλλάζει μορφή. Το Δέλτα στέλεχος είναι πολύ ισχυρό, ο κόσμος έχει κουραστεί», επεσήμανε ακόμη, τονίζοντας ξανά και ξανά την σημασία του εμβολιασμού για να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τον εφιάλτη του κορωνοϊού.

«Στις ΜΕΘ, το 99% είναι ανεμβολίαστοι» πρόσθεσε με νόημα.

Δείτε επίσης