Ελλάδα

Παυλάκης: Η μετάλλαξη Δέλτα πρέπει να θεωρείται καινούριος ιός

«Η επιδημία γιγαντώνεται. Παρατηρήθηκε απότομη αύξηση 21%.»

koronoios

O ερευνητητής και ιατρός στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, μίλησε στον ΣΚΑΪ για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού, την αύξηση των κρουσμάτων και την μετάλλαξη Δέλτα. Μάλιστα, με αφορμή τα κορονοπάρτι έκανε έκκληση να τηρούνται τα μέτρα καθώς, όπως τόνισε, «Θα τα βρούμε μπροστά μας».

Μιλώντας για την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού ο ερευνητής εξήγησε πως «η μετάλλαξη Δέλτα πρέπει να θεωρείται καινούριος ιός. Μεταδίδεται αστραπιαία, μέσω του αέρα. Σταματάει μόνο με lockdown, όταν υπάρχουν τόσα πολλά κρούσματα μέσα στην κοινότητα. Όσο πιο γρήγορα γίνει, τόσο καλύτερα». Διευκρίνισε, δε, πως ένα lockdown 2-3 εβδομάδων θα κόψει τη μετάδοση του ιού “μαχαίρι”».

Παρά τους εμβολιασμούς η κατάσταση είναι ίδια με πέρσι ή και χειρότερα, σημείωσε ο κ. Παυλάκης αναφέροντας πως η Ελλάδα είναι ακόμα η μισή ανεμβολίαστη. «Η Δέλτα δεν αστειεύεται. Είναι καινούρια επιδημία, μεταδίδεται ταχύτατα, κάνει σοβαρότερη ασθένεια και δυστυχώς προσβάλλει και παιδιά», επεσήμανε.

Είπε επίσης ότι «πρέπει, πράγματι, να ανησυχούμε πολύ. Η επιδημία γιγαντώνεται. Παρατηρήθηκε απότομη αύξηση 21%.»

Τέλος, όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων ο κ. Παυλάκης είπε ότι «τα παιδιά και μολύνονται και μεταδίδουν και νοσούν. Χρειάζεται γενικός εμβολιασμός και πολύ περισσότερα μέτρα».

Δείτε επίσης