Ελλάδα

Κορωνοϊός: Γεμίζουν με ανεμβολίαστους οι ΜΕΘ

Στο Ηράκλειο όλοι οι ασθενείς στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ είναι ανεμβολίαστοι

meth

Ολοένα και αυξάνονται τα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας, λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, με τις εισαγωγές στα νοσοκομεία να είναι σε ανησυχητικά επίπεδα.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες 1.888 νέα κρούσματα και 17 νέους θανάτους, με τον αριθμό των διασωληνωμένων να ανέρχεται σε 241. Παράλληλα, τα νέα στοιχεία για τους ασθενείς στα νοσοκομεία έρχονται να επιβεβαιώσουν την αποτελεσματικότητα των διαθέσιμων εμβολίων.

Στο Ηράκλειο όλοι οι ασθενείς στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ είναι ανεμβολίαστοι. Ο Δημήτρης Γεωργόπουλος, διευθυντής της ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, έστειλε το δικό του μήνυμα, με ανάρτησή του στο Facebook. Στην ανάρτησή του αναφέρει:

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΕΚΠΑ, η μετάλλαξη Δέλτα δείχνει να επηρεάζει συχνότερα τους νέους. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, μελέτες έδειξαν ότι παιδιά και ενήλικες κάτω των 50 ετών είχαν 2,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να μολυνθούν από το στέλεχος δέλτα του SARS-CoV-2.

Τα συμπτώματα φαίνεται να είναι πιο έντονα και να εμφανίζονται γρηγορότερα απ’ ό,τι με το αρχικό στέλεχος. Οι άνθρωποι μπορεί να είναι πιο πιθανό να καταλήξουν στο νοσοκομείο εάν έχουν την παραλλαγή δέλτα. Επιπλέον, μελέτες υποδεικνύουν ότι μπορεί να έχει σχεδόν διπλάσιο κίνδυνο νοσηλείας από την παραλλαγή άλφα.

Τα κυριότερα συμπτώματα της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού είναι τα εξής:

-Πονοκέφαλος
-Πονόλαιμος
-Ρινική καταρροή
-Πυρετός

Ο βήχας αναφέρεται λιγότερο συχνά και η απώλεια της όσφρησης δεν περιλαμβάνεται πλέον στα κορυφαία 10 συχνότερα συμπτώματα. Οι ερευνητές ανησυχούν ότι τα άτομα μπορεί να μπερδέψουν τα συμπτώματα με ένα κοινό κρυολόγημα και να αποφύγουν την καραντίνα, το οποίο μπορεί να βοηθήσει την εξάπλωση του στελέχους δέλτα.

Δείτε επίσης