Ελλάδα

Φωτιά στα Βίλια: Μαίνεται σε δύσβατο σημείο - Ρίψεις νερού από δύο Ilyushin

Σε κατάσταση ετοιμότητας έχουν μπει από χθες το Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο και το Λάτσειο Κέντρο Εγκαυμάτων, λόγω της πυρκαγιάς στα Βίλια

vilia

Εξακολουθεί να μαίνεται η φωτιά στα Βίλια, το βασικό μέτωπο της οποίας βρίσκεται σε δύσβατο σημείο στο όρος Πατέρα. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν διασφαλίσει τα Βίλια και δεν βρίσκεται σε κίνδυνο ο οικισμός.

Επίσης, έχουν οριοθετηθεί τμήματα, τα οποία κατευθύνονταν είτε ανατολικά είτε δυτικά, προς την Αγία Παρασκευή και πλέον οι προσπάθειες έχουν επικεντρωθεί πέρα από το όρος Πατέρα, στο Παλαιοχώρι και στον Άγιο Γεώργιο.

Στην περιοχή εξακολουθούν να βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις, ενώ επιχειρούν πεζοπόρα τμήματα και εναέρια με τη συμμετοχή Beriev, Καναντέρ και ελικοπτέρων.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται στη μάχη να μπουν και τα «θηριώδη» αεροσκάφη Ilyushin. Δυνάμεις βρίσκονται σε επιφυλακή σε περίπτωση που το μέτωπο από το όρος Πατέρα κατέβει προς Βένιζα, Βαθυχώρι και πεδιάδα Μεγάρων.

Οι κάτοικοι της περιοχής δέχονται από χθες μηνύματα από το 112 με αποτέλεσμα σήμερα το πρωί να έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Παλαιοχώρι, Άγιος Σωτήρας, Παλαικούνδουρα και Θέα.

Οι εν λόγω οικισμοί ήρθαν να προστεθούν στους Βένιζα, Μικρό και Μεγάλο Βαθυχώρι, Άγιος Γεώργιος, Αγ. Παρασκευή και Κρύο Πηγάδι.

Ταυτόχρονα, τερματίστηκε η εκκένωση του γηροκομείου στα Βίλια, εξαιτίας της φωτιάς στην περιοχή. Έπειτα από επικοινωνία του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια με τον πρόεδρο του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου και τον διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρήστο Ροϊλό, 12 τρόφιμοι μεταφέρθηκαν για φιλοξενία στο Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα» και άλλοι 2, θετικοί στη νόσο Covid-19, διακομίστηκαν στο ΠΓΝ «Αττικόν».

Σε κατάσταση ετοιμότητας έχουν μπει από χθες το Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο και το Λάτσειο Κέντρο Εγκαυμάτων καθώς και τα Κέντρα Υγείας Μεγάρων και Ελευσίνας. Οι υγειονομικές δομές που είχαν τεθεί χθες σε αυξημένη ετοιμότητα λόγω της πυρκαγιάς στην Κερατέα (Τοπικό Ιατρείο Κερατέας και Κέντρο Υγείας Λαυρίου) έχουν επανέλθει σε κανονική λειτουργία.

Δείτε επίσης