Ελλάδα

Λιανεμπόριο: Πώς θα λειτουργήσει εν μέσω πιθανού νέου κύματος - Μετά τη ΔΕΘ οι ανακοινώσεις (vid)

Τι είπε για ανεμβολίαστους και ενδεχόμενα νέα μέτρα στο λιανεμπόριο, ο νέος πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου

magazia

Το λιανεμπόριο και η λειτουργία των επιχειρήσεων επανέρχονται στις συζητήσεις μεταξύ φορέων και ειδικών, εν μέσω πιθανότητας νέου κύματος κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς όλη η χώρα βρίσκεται «στο κόκκινο».

Ο νέος πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, που εξελέγη ομόφωνα, στη θέση του εκλιπόντος Κωνσταντίνου Μίχαλου μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ στο ρόλο, η χαρά μου είναι μεγάλη για την ομόφωνη εκλογή, σε μια δύσκολια συγκυρία», ανέφερε.


«Έχω σκοπό να επισκεφθώ την Εύβοια, τον Πύργο, τις περιοχές της Αθήνας. Τα μέτρα της κυβέρνησης είναι σημαντικά, είναι ανακούφιση, αλλά στη Β. Εύβοια δεν θα αποκατασταθεί η οικονομική ζωή σε πέντε χρόνια. Τα μέτρα πρέπει να έχουν ορίζοντας τριετίας – πενταετίας. Πέρα από πιέσεις μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα βρέθουμε στις περιοχές, θα στηρίξουμε και οικονομικά. Έχουμε υποσχεθεί 100.000 ευρώ στην Αθήνα και υπολογίζουμε ότι πάνω από 50 φορτηγά με ζωοτροφές που ζητούν στην Εύβοια θα πάνε στις πυρόπληκτες περιοχές», τόνισε.

«Υπολογίζεται ότι το φθινώπορο θα φτάσουμε στις 10.000 κρούσματα, ζητούμε καθολικό εμβολιασμό γιατί υγεία, περιβάλλον, οικονομία πάνε μαζί. Δεν αντέχουμε καν περιοριστικά μέτρα και ένα νέο lockdown θα ήταν καταστροφή. Αν δεν γίνει κούρεμα ιδιωτικού χρέους, πάνω από 200.000 επιχειρήσεις δεν θα καταφέρουν να δουλέψουν», ανέφερε.

«Ζητήσαμε κάθε ένας που πάει στα καταστήματα να είναι εμβολιασμένος ή να έχει κάνει τεστ. Φαίνεται πως εκεί πάει το πράγμα… νομίζω εκεί θα πάμε βήμα – βήμα. Όχι μόνος εμείς, όλη η Ευρώπη. Κάνω έκκληση στους ανεμβολίαστους. Θέτουν σε κίνδυνο επιχειρήσεις, εργαζόμενους, οικονομία. Ανακοινώσεις θα έχουμε μετά τη ΔΕΘ πιστεύω», σημείωσε ερωτηθείς για τα ενδεχόμενα μέτρα που θα επιβληθούν προσεχώς για το λιανεμπόριο.

«Συζητήσαμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους εργαζόμενους, αλλά δεν προβλέπεται συνταγματικά. Εμείς θα στηρίξουμε μια τέτοια προσπάθεια», τόνισε.

Δείτε επίσης