Ελλάδα

Φωτιά στα Βίλια: Οριοθετήθηκε το μέτωπο - Πόσες δυνάμεις επιχειρούν στο σημείο

Περίπου 40 οι δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

vilia_pirosbestis

Ανακοίνωση για την πορεία της φωτιάς στα Βίλια εξέδωσε η πυροσβεστική σήμερα Σάββατο 21 Αυγούστου το πρωί, στην οποία αναφέρεται πως είναι οριοθετημένη και ότι για την κατάσβεσή της συνδράμουν οι δυνάμεις που διατέθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις κατάσβεσης σε διάφορες πυρκαγιές στην Επικράτεια. Συνδρομή παρέχουν δυνάμεις που διατέθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 16η Αυγούστου 2021, σε δασική έκταση στη Δ.Ε. Βιλίων είναι οριοθετημένη και επιχειρούν 461 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων εννέα (9) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 166 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ, καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, αλλά και από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. Στην περιοχή έχει ενεργοποιηθεί ομάδα ΣμηΕΑ του Πυροσβεστικού Σώματος. Για την συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Για την αεροπυρόσβεση έχουν κινητοποιηθεί 1 Ε/Π και 2 Α/Φ. Συνδρομή παρέχουν, ο Ελληνικός Στρατός, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σε γενική επιφυλακή παραμένουν όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της Επικράτειας και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις».

Περίπου 40 οι δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα


Ακόμη, όπως ανέφερε η πυροσβεστική στο Twitter, το Σώμα κλήθηκε να επέμβει σε 89 αστικές πυρκαγιές, 38 δασικές πυρκαγιές και 77 παροχές βοηθείας, το τελευταίο εικοσιτετράωρο.


https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1428936206218321922

Δείτε επίσης