Ελλάδα

Κορωνοϊός: Πιθανή η επαναφορά της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους - Την Τρίτη οι ανακοινώσεις

Έρχονται ανακοινώσεις για τη λειτουργία κοινωνίας και οικονομίας μετά το τέλος του καλοκαιριού - Δεν θα υπάρξει γενικό lockdown, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

kosmos_kentro

Την Τρίτη ενδεχομένως να γίνουν οι ανακοινώσεις για το πλαίσιο λειτουργίας της κοινωνίας και της οικονομίας στη χώρα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού που μαστίζει εκ νέου την Ελλάδα.

Αυτό ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, νωρίτερα σήμερα, αποκαλύπτοντας ότι η επαναφορά της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους είναι στο τραπέζι, εφόσον το υποδείξει η επιτροπή.

«Νομίζω την Τρίτη θα ανακοινωθεί το πλαίσιο λειτουργίας της οικονομίας και της κοινωνίας όσον αφορά την πανδημία δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία, επιμένει δεν υποχωρεί, δημιουργεί απειλές σε πείσμα όσων ερμηνεύουν τα πράγματα με το δικό τους τρόπο», πρόσθεσε.

«Ή θα εμβολιαστούν αυτοί οι άνθρωποι, ή θα νοσήσουν, θέτοντας σε κίνδυνο το κοινωνικό σύνολο, κι όσους έχουν εμβολιαστεί, κι αυτό είναι άδικο», ανέφερε για τους ανεμβολίαστους ο κ. Οικονόμου.

«Με τους αριθμούς των εμβολιασμών δεν μετράμε ψήφους, μετράμε ανθρώπινες ζωές», παρατήρησε μάλιστα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι είναι πολύ σημαντική πιθανότητα η επαναφορά μάσκας σε εξωτερικούς χώρους αν το υποδείξουν οι ειδικοί.

Διευκρίνισε ότι για συγκεκριμένους χώρους θα υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια που έχουν να κάνουν με τη φύση της δραστηριότητας πχ ψώνια εκεί υπάρχουν άλλα μέτρα όπως περιορισμός ατόμων μάσκα.

Όσοι εμβολιασμένοι θα έχουν περισσότερες επιλογές στον ελεύθερο χρόνο τους και άνεση στις κινήσεις, οι ανεμβολίαστοι θα κάνουν εργαστηριακά τεστ 1 – 2 φόρες την εβδομάδα από το Σεπτέμβριο και μετά με δικά τους έξοδα, σε προκαθορισμένη τιμή.

«Γενικό lockdown δεν πρόκειται να υπάρξει δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει η οικονομία», ξεκαθάρισε.

Σφίγγει ολοένα περισσότερο ο κλοιός για τους ανεμβολίαστους – Τέλος η περίοδος χάριτος για τις αναστολές εργασίας


Δείτε επίσης