Ελλάδα

Λασίθι: Παραδόθηκαν οι 7 κατηγορούμενοι για ρατσιστική επίθεση – Καταγγελία για απόπειρα δωροδοκίας

dikastiria_lasith

Παραδόθηκαν σήμερα, Δευτέρα 23/8, το μεσημέρι στην Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο, οι 7 νεαροί από το Οροπέδιο, που κατηγορούνται για τη ρατσιστική επίθεση σε βάρος Πακιστανών εργατών γης στο χωριό Άγιος Γεώργιος.

Η επίθεση έγινε πριν 10 ημέρες στα σπίτια που έμεναν οι Πακιστανοί, η αγριότητα ήταν πρωτοφανής και οδήγησε στον τραυματισμό αρκετών, δύο εκ των οποίων χρειάστηκε να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο.

Την περασμένη εβδομάδα μετά την ολοκλήρωση της δικογραφίας εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης από την ανακρίτρια Λασιθίου, αλλά και οι 7 είχαν εξαφανιστεί μέχρι και σήμερα που παραδόθηκαν.

Οδηγήθηκαν στη συνέχεια στον εισαγγελέα και στον ανακριτή στα δικαστήρια Νεάπολης και πήραν προθεσμία να ξεκινήσουν τις απολογίες τους την Παρασκευή το πρωί. Μέχρι τότε κρατούνται στα κρατητήρια της αστυνομίας.

Την ίδια ώρα υπάρχει καινούρια εξέλιξη στην υπόθεση μετά τη συμπληρωματική κατάθεση που έδωσαν τα θύματα της επίθεσης, στην οποία ισχυρίστηκαν ότι ναι μεν κάποιοι τους πήραν χρήματα, αλλά στη συνέχεια γύρισαν και τα πέταξαν πάλι προς αυτούς ή στον δρόμο.

Όμως οι αλλοδαποί κλήθηκαν από την ανακρίτρια Λασιθίου να δώσουν και νέα συμπληρωματική κατάθεση, όπου είπαν ότι προσεγγίστηκαν από την πλευρά των κατηγορουμένων, με πρόθεση να τους δωροδοκήσουν και να αλλάξουν τις καταθέσεις τους, και εξέφρασαν την αγωνία και τον φόβο τους.

Να σημειωθεί ότι τα θύματα διαμένουν προσωρινά σε χώρους του Αστυνομικού Τμήματος Οροπεδίου Λασιθίου.

Δείτε επίσης