Ελλάδα

Βασιλακόπουλος: Περιοριστικά μέτρα για ανεμβολίαστους - Όλα τα άλλα ημίμετρα

Η μάσκα γίνεται υποχρεωτική γιατί οι Έλληνες δεν εφάρμοσαν σωστά το μέτρο και δεν φορούσαν μάσκα πουθενά, επισήμανε

Βασιλακόπουλος: Περιοριστικά μέτρα για ανεμβολίαστους - Όλα τα άλλα ημίμετρα

Ο καθηγητής πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας λίγες ώρες πριν τις επίσημες ανακοινώσεις της κυβέρνησης, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, εξέφρασε την άποψη πως απαιτούνται περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους προκειμένου να προστατευθούν αλλά και να εξωθηθούν να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού.

«Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε τα μέτρα –δεν ξέρω ποια είναι (…) θα έπρεπε να είναι είναι επαρκώς περιοριστικά για τους ανεμβολίαστους όχι για να τους τιμωρήσουν αλλά για να τους προστατεύσουν και να τους ωθήσουν να κάνουν το μόνο που είναι λογικό και μπορεί να αναχαιτίσει την επιδημία το οποίο είναι ο μαζικός αθρόος εμβολιασμός. Όλα τα άλλα είναι ημίμετρα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον καθηγητή η χρήση μάσκας γίνεται ξανά υποχρεωτική διότι και τις δυο φορές που έγινε προαιρετική, ομόθυμα οι Έλληνες δεν εφάρμοσαν σωστά το μέτρο και δεν φορούσαν μάσκα πουθενά. Η μάσκα, πρόσθεσε, προστατεύει τους εμβολιασμένους και πολύ, πολύ περισσότερο τους ανεμβολίαστους που είναι και οι πιο ευπαθείς.

Δείτε επίσης