Ελλάδα

ΠΟΕΔΗΝ: Ζητάει παράταση αναστολών για 10.000 ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς με λήξη προθεσμίας εμβολιασμού την 1η Σεπτεμβρίου - Όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι θα τίθενται σε αναστολή εργασίας

nekros-koronoios

Με το χρόνο να μετράει αντίστροφα για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στους υγειονομικούς, καθώς από την 1η Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι του χώρου θα τίθενται σε καθεστώς αναστολής εργασίας, περίπου 10.000 υγειονομικοί είναι ανεμβολίαστοι.

Σε επτά ημέρες εκπνέει η προθεσμία που έχει ορίσει η πολιτεία για τον εμβολιασμό των υγειονομικών. Τα ποσοστά σε κάποιες ειδικότητες είναι υψηλά, ενώ σε κάποιες άλλες υστερούν κατά πολύ. Ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα οι αριθμοί είναι αποκαρδιωτικοί.

Μάλιστα προκειμένου να μην δημιουργηθούν κενά που θα συμβάλλουν στη δυσλειτουργία των κλινικών των νοσοκομείων αλλά και με τα κρούσματα να καλπάζουν καθημερινά, το υπουργείο Υγείας με σημερινό του έγγραφο ζητά την αναστολή των αδειών από την 1η Σεπτεμβρίου.

«Με έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας αναστέλλονται οι κανονικές άδειες του υγειονομικού προσωπικού από 1η Σεπτέμβρη μέχρι νεοτέρας», λέει στο newsit.gr o πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος και συνεχίζοντας προσθέτει: Είναι το πρώτο μέτρο της κυβέρνησης για την κάλυψης των κενών θέσεων των ανεμβολίαστων που θα τεθούν σε αναστολή καθηκόντων».

Η κυβέρνηση δεν φαίνεται διατιθέμενη να κάνει βήμα πίσω από τους αρχικούς σχεδιασμούς της, παρότι όπως ισχυρίζεται ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ 10.000 υγειονομικοί δεν έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό τους.

«Είναι το 10% του προσωπικού και εμείς θεωρούμε ότι αν εφαρμοστεί το μέτρο την άλλη Τετάρτη 1η Σεπτέμβρη θα υπάρχει πλήρης αναδιοργάνωση του ΕΣΥ με απρόβλεπτες συνέπειες για τους ασθενής την ώρα που γεμίζουν με περιστατικά covid και ταυτόχρονα προσπαθεί να έρθει μια μερική κανονικότητα για περιστατικά γενικών παθήσεων”, λέει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Και προσθέτει: «Ήδη καταρτίζονται επιχειρησιακά σχέδια στα νοσοκομεία με καταργήσεις συγχωνεύσεις κλινικών και αναστολή χειρουργείων. Αυτό θα επιφέρει μεγάλη αναστάτωση και οι κίνδυνοι για τους ασθενείς θα είναι πολύ μεγαλύτεροι από ότι να δουλεύουν ο ένας στους 10 υγειονομικούς ανεμβολίαστος και να τηρούμε γιατί όλοι τηρούμε πια τα μέτρα ατομικής προστασίας».

Ζητούν παράταση οι υγειονομικοί


Δείτε επίσης