Ελλάδα

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακών σταθμών»

Η κ. Μιχαηλίδου τόνισε εξίσου πως «Έχουν αυξηθεί τα όρια στα εισοδηματικά κριτήρια, μέχρι τις 33.000 ευρώ».

domna

Κανένα παιδί δε θα μείνει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών όπως διαβεβαίωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η κ. Μιχαηλίδου μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star τόνισε χαρακτηριστικά πως «καμία αίτηση για βρεφονηπιακό σταθμό δεν έχει απορριφθεί. Έχουν αυξηθεί τα όρια στα εισοδηματικά κριτήρια, μέχρι τις 33.000 ευρώ».

Παράλληλα σχολιάζοντας την κριτική από την αξιωματική αντιπολίτευση είπε πως: «Άκουσα ωμά ψέματα από τον ΣΥΡΙΖΑ. αλλά μπήκαν 13.500 παιδιά παραπάνω σε σχέση με πριν».

Η υφυπουργός Εργασίας επιβεβαίωσε πως υπερδιπλασιάστηκαν οι εμβολιασμοί των εργαζομένων στις προνοιακές δομές μετά την έναρξη της υποχρεωτικότητας του μέτρου.

Μάλιστα τα ποσοστά σε ιδιωτικές και δημόσιες δομές από το 42% εκτινάχθηκαν σε ποσοστό πάνω από το 90%. Μια αύξηση που εκτιμάται ότι οφείλεται στις αναστολές στην εργασία σε όσους αρνούνται τον εμβολιασμό στις ίδιες δομές.

Αναφορικά με το αν έχει προνοήσει η κυβέρνηση τυχόν κενά από τους εργαζόμενους που θα βγουν σε αναστολή λόγω της άρνησης να εμβολιαστούν, η κ. Μιχαηλίδου τόνισε πως οι προσλήψεις που έγιναν από τον Μάρτιο στις δομές αυτές ήταν αυξημένες κατά 33%, ενώ με βάση τα στοιχεία δεν πρόκειται να απουσιάσει ποσοστό εργαζομένων μεγαλύτερο του 5%.

Δείτε επίσης