Ελλάδα

Στην Ιατρική Πατρών ο μαθητής Δημήτρης Καρακώστας - Έχει χάσει τους γονείς του από κορωνοϊό

Ο νεαρός μαθητής κατάφερε και πέρασε στην πρώτη του επιλογή, πετυχαίνοντας 18.685 μόρια

karakostas_dimitris

Στην Ιατρική Πατρών θα φοιτά από το επόμενο έτος ο Δημήτρης Καρακώστας, ο νεαρός μαθητής που συγκίνησε το πανελλήνιο καθώς έχασε τους γονείς του από κορωνοϊό ενώ διάβαζε και προετοιμαζόταν για τις Πανελλήνιες.

Ο Ναυπάκτιος μαθητής σάρωσε στις εξετάσεις καθώς συγκέντρωσε 18.685 μόρια και έπιασε την βάση για την ιατρική Πατρών, που αποτελούσε και το μεγάλο του όνειρο!


Ο Δημήτρης είχε γίνει viral πριν λίγο καιρό καθώς αποκάλυψε ότι έχασε τους γονείς του από κορωνοϊό, μόλις δύο μήνες πριν την έναρξη των Πανελλαδικών.

«Οι γονείς με βοήθησαν να συνεχίσω αφότου έφυγαν, γιατί μου έδωσαν ουσιαστικά ένα ακόμα στόχο, θα ήθελαν να πετύχω να μπω στη σχολή που θέλω, και απ’ ό,τι φαίνεται τα κατάφερα» τόνισε στον ΣΚΑΪ χωρίς να χάνει το χαμόγελό του.

«Θέλω να πάω ιατρική, λογικά στην Πάτρα, με βολεύει είναι σχετικά κοντά σε μένα. Ήθελα να πάω, αλλά σχετίζεται και με τον κορωνοϊό την πανδημία, ήταν ακόμα λόγος», είχε δηλώσει πριν ένα μήνα.

Ο νεαρός - πλέον - φοιτητής, ήταν προσκεκλημένος και στο επίσημο δείπνο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ενώ αποκάλυψε τι του είπε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνομιλία τους:

«Ο πρωθυπουργός με πήρε πριν από δύο ημέρες νομίζω, με συνεχάρη για την επιτυχία μου και μου ευχήθηκε να περάσω στη Σχολή που θέλω. Μου μίλησε για τους γονείς μου, την προσπάθειά μου και τι κατάφερα».

Δείτε επίσης