Ελλάδα

Εμβόλια: Από αύριο έξω από εκκλησίες - Προς επέκταση η υποχρεωτικότητα

Οι δείκτες της πανδημίας που προκαλούν ανησυχία οδηγούν την κυβέρνηση σε επιπρόσθετα μέτρα

emvolio-peristeri-syllipsi

Οι προβλέψεις των ειδικών σχετικά με την εκτόξευση των κρουσμάτων μετά τον Δεκαπενταύγουστο βγήκαν αληθινές. Οι διασωληνωμένοι μάλιστα καθώς και οι θανόντες ξεπερνούν τις «αρνητικές προσδοκίες» των λοιμοξιολόγων καθώς το επιθυμητό τείχος ανοσίας δεν έχει επιτευχθεί. Κυβέρνηση και ειδικοί βρίσκονται στις επάλξεις για την λήψη εντατικών μέτρων ώστε να βοηθηθεί η κατάσταση.

Εξίσου το ιικό φορτίο αυξάνεται ανησυχτικά σε ορισμένες περιοχές μετά το πέρας του καλοκαιριού με τις συγκεντρώσεις και τις εξόδους να έχουν παραμερίσει τον κίνδυνο μετάδοσης.

Οι ειδικοί Ματίνα Παγώνη και Νίκος Καπράβελος έκρουσαν σήμερα ξανά τον κώδωνα του κινδύνου καθώς μίλησαν για 68% πληρότητα των κλινικών ΜΕΘ Covid κατά μέσο όρο, με την Ματίνα Παγώνη να διευκρινίζει ότι στην Κρήτη το ποσοστό αυτό φθάνει το 79,2% και ότι το νησί θα χρειαστεί ενίσχυση.

Με τη φράση «τα δύσκολα είναι μπροστά μας» έδωσε το σύνθημα για το τι θα επακολουθήσει και ο Νίκος Καπράβελος τόνισε με τη σειρά του ότι πρέπει να σταματήσει η διάδοση του ιού μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου, οπότε και αλλάζει ο καιρός.

Tην ίδια ώρα η κυβέρνηση, φανερά ανήσυχη για την απογοητευτική εικόνα της προηγούμενης εβδομάδας με το φράγμα των κρουσμάτων σε ανεξέλεγκτη πορεία, προχωρά εντατικά το πρόγραμμα εμβολιασμού.

Προ των πυλών η επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών


Δείτε επίσης