Ελλάδα

Τροχαίο στη Βουλή: Δίωξη για ανθρωποκτονίας εξ αμελείας στον οδηγό της Ντόρας Μπακογιάννη

Ο υπηρεσιακό οδηγός χτύπησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 23χρονο μοτοσυκλετιστή Ιάσονα, έξω από την είσοδο της Βουλής στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας

troxaio

Ο εισαγγελέας αποδίδει το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια στον αστυνομικό, που τον Μάρτιο ως οδηγός του υπηρεσιακού αυτοκινήτου που έχει διατεθεί στην Ντόρα Μπακογιάννη, χτύπησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 23χρονο μοτοσυκλετιστή Ιάσονα, έξω από την είσοδο της Βουλής στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας.

Για το τροχαίο έγινε έρευνα με βάση τη δικογραφία που σχηματίστηκε από την Τροχαία από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Απόστολο Ανδρέου, με την περάτωση της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του αστυνομικού που κινήθηκε παράνομα για την είσοδο του στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου.

Ο κατηγορούμενος αστυνομικός, παρόλο που γνώριζε ότι έπρεπε να τηρήσει τη διαδικασία που έχει οριστεί από την ΕΛΑΣ, η οποία επιτρέπει την είσοδο από την κάθοδο της Βασιλίσσης Σοφίας μόνο στα υπηρεσιακά οχήματα που φέρουν βουλευτή ή υπουργό και εφόσον υπάρχει τροχονόμος στο σημείο, δεν την έλαβε υπόψη του ώστε να εισέλθει στην Βουλή από την είσοδο της Λ. Αμαλίας. Το όχημα έστριψε αριστερά διασχίζοντας κάθετα το αντίθετο ρεύμα, χωρίς ηχητικό σήμα και ενώ δεν υπήρχε τροχονόμος να ρυθμίσει την κυκλοφορία.

Δείτε επίσης