Ελλάδα

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και στο «Γεννηματάς» - Συνδέονται με την υπόθεση στον Παλαμά

Σήμερα θα παρουσιαστούν τα στοιχεία της ΕΔΕ στον εισαγγελέα - Λίγα 24ωρα χρειάστηκαν για να πάρει πανελλαδικές διαστάσεις το θέμα

gennimatas_thassaloniki

Η υπόθεση με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού από τον Παλαμά Καρδίτσας έφτασε μέχρι το «Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη ενώ το θέμα έχει πάρει πανελλαδικές διαστάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η αδερφή της διοικητικής υπαλλήλου που εξέδιδε τα πλαστά πιστοποιητικά, είναι και εκείνη διοικητική υπάλληλος στο γραφείο κίνησης του νοσοκομείου «Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης και φέρεται να είχε προμηθευτεί πλαστό πιστοποιητικό τόσο για την ίδια όσο και για τρεις νοσηλεύτριες στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Στο πλαίσιο αυτό, σε εξέλιξη βρίσκεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να διερευνηθούν τα συγκεκριμένα περιστατικά.

Στο μεταξύ, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ αναμένεται να καταθέσει σήμερα στην εισαγγελία τα στοιχεία που προέκευψαν από την ΕΔΕ για την υπόθεση του Παλαμά και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να γίνουν οι μηνύσεις τόσο σε βάρος υπαλλήλου όσο και των αποδεκτών των πλαστών πιστοποιητικών.

Επίσης, την άλλη εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει και το πειθαρχικό, στο οποίο παραπέμπεται η διοικητική υπάλληλος.

Την ίδια ώρα, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων, έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον επτά υγειονομικοί, οι οποίοι ενώ έχουν εμβολιαστεί, νοσούν με κορωνοϊό.

Μέσα σε λίγα 24ωρα βγήκαν στο φως περιστατικά από όλη την Ελλάδα


Η απάτη με τα ψεύτικα πιστοποιητικά εμβολιασμού στον Παλαμά Καρδίτσας έχει φέρει μπαράζ αυστηρών ελέγχων σε όλη την Ελλάδα, καθώς σήμανε συναγερμός σε κυβέρνηση και ειδικούς, αφού οι πράξεις αυτές, αποτελούν σοβαρό ανασταλτικό παράγοντα στην αναχαίτιση της πανδημίας.

Μετά, λοιπόν, την Καρδίτσα αλλά και τη Σαντορίνη, όπου εκεί ανακαλύφθηκαν πλαστά rapid tests, οι έρευνες εντείνονται σε όλη την Ελλάδα.

Όπως αποκάλυψε ο ΣΚΑΪ, στο μικροσκόπιο των ελεγκτών της Υγειονομικής Περιφέρειας στην Πάτρα, μπαίνει το νοσοκομείο του Μεσολογγίου, καθώς υπήρξε καταγγελία για πλαστό πιστοποιητικό νόσησης γυναίκας γιατρού.

Συνάδελφός της στα εξωτερικά ιατρεία φέρεται να πήρε δείγμα από ασθενή με κορωνοιό για να το καταγράψει ως δικό της και να της δοθεί πιστοποιητικό νόσησης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΣΚΑΪ παρακλάδια των κυκλωμάτων με πλαστά πιστοποιητικά έχουν εντοπιστεί σε Αιτωλοακαρνανία και Κρήτη.

Μπαράζ ελέγχων


Μιλώντας στη Βουλή, κατά την τοποθέτησή του επί της τροπολογίας που αφορά στην αυστηροποίηση του πλαισίου των ποινών για τέτοια φαινόμενα, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, είπε:

«Προκύπτει από ΕΔΕ ότι μια υπάλληλος συμμετείχε στους εικονικούς εμβολιασμούς, προβλέφθηκαν κυρώσεις και ανεστάλησαν τα καθήκοντά της. Δεν είναι τα περιστατικά όπως παρουσιάζουν. Οι 31.000 εμβολιασμοί έγιναν γιατί είχε το κέντρο εμβόλιο Pfizer που αναζητούσαν οι πολίτες. Δυστυχώς όμως, προέκυψε ότι μέσα από αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν και υγειονομικοί. Θα γίνει και ΕΔΕ και θα ανασταλούν τα καθήκοντα αυτών που χρησιμοποίησαν αυτό το δίκτυο προκειμένου να φαίνονται εμβολιασμένοι».

Μάλιστα, ο κ. Πλεύρης από το βήμα της Βουλής έστειλε αυστηρότατο μήνυμα προς τους υγειονομικούς, λέγοντας πως «η κυβέρνηση είναι κάθετη απέναντι σε κάθε πράξη που πάει να δημιουργήσει πρόβλημα στο σύστημα εμβολιασμού».

«Η κυβέρνηση μαζί με το υπουργείο Υγείας είναι αποφασισμένοι να εφαρμόσουν το μέτρο του εμβολιασμού στους υγειονομικούς. Οι αρνητές δεν θα μπορούν να είναι στο σύστημα υγείας αν δεν εμβολιαστούν», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης, και πρόσθεσε: «Με την τροπολογία η κυβέρνηση δείχνει ένδειξη καλής θέλησης. Αν εμβολιαστούν, τους δίνεται η δυνατότητα να επιστρέψουν άμεσα στο σύστημα υγείας. Δεν θα δεχτούμε καμία παρέκκλιση».

«Οι διοικητές κάνουν τα στραβά μάτια» – Καταγγελίες Γιαννάκου για ανεμβολίαστους υγειονομικούς που δουλεύουν κανονικά


Σοβαρές καταγγελίες έκανε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, σχετικά με ανεμβολίαστους υγειονομικούς που παρά την αναστολή τους εργάζονται κανονικά.

«Άλλα νοσοκομεία τους ανεμβολίαστους δεν τους επιτρέπουν να περάσουν την είσοδο και σε άλλα εργάζονται κανονικά. Έχουν εκδοθεί τα φύλλα αναστολής εργασίας αλλά δεν τους έχουν επιδοθεί. Οι διοικητές κάνουν τα στραβά ματιά για να καλύπτουν κενά», σημειώνει.


Όπως τονίζει, οι συγκεκριμένοι υγειονομικοί που δουλεύουν παρά το γεγονός ότι είναι σε αναστολή, δε θα πληρωθούν για τις υπηρεσίες τους.

Ο κ. Γιαννάκος μάλιστα ονομάτισε τα νοσοκομεία τα οποία εξακολουθούν να απασχολούν ανεμβολίαστους εργαζομένους.

Μέχρι στιγμής, όπως είναι γνωστό, τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας, ο Άγιος Ανδρέας και το Ρίο, το ΔΑΦΝΙ και το ΝΙΜΤΣ απασχολούν ανεμβολίαστους εργαζομένους.

Μάλιστα, όπως σημειώνει ο κ. Γιαννάκος, το υπουργείο Άμυνας έχει ήδη ζητήσει την παραίτηση του διοικητή του ΝΙΜΤΣ, ο οποίος είναι και ο ίδιος ανεμβολίαστος.

«Υπάρχουν τεράστια κενά στα νοσοκομεία που δεν έχουν λυθεί. Δεν ήταν καθόλου έτοιμο το υπουργείο να εφαρμόσει αυτό το μέτρο».

Εικονικοί εμβολιασμοί και στην Ικαρία


Κλείνοντας, ο Μιχάλης Γιαννάκος αναφέρθηκε και στη νέα καταγγελία για εικονικούς εμβολιασμούς στην Ικαρία.

Όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου, δύο εργαζόμενοι έχουν πλαστό πιστοποιητικό.

«Δύο, υποτίθεται, συνάδελφοι πήγαν να εμβολιαστούν αλλά δεν τους έγινε ποτέ ο εμβολιασμός. Δεν έχουν καμία θέση ανάμεσά μας», κατέληξε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Καταγγελία και για τα rapid test - Οι δωροδοκίες των υγειονομικών


«Το έχω καταγγείλει εδώ και πάρα πολλές μέρες ότι υπάρχει πίεση σε γιατρούς που εργάζονται σε υγειονομικά κέντρα και υγειονομικούς για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμών, όπως επίσης υπάρχει πίεση για πλαστά θετικά rapid ή μοριακά τεστ, ώστε ο ενδιαφερόμενος να λάβει βεβαίωση νόσησης και να αποφύγει τον εμβολιασμό για έξι μήνες», είπε, μιλώντας στο Mega, η αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Άννα Μαστοράκου, αποκαλύπτοντας ότι ασκούνται πιέσεις σε υγειονομικούς και για την έκδοση ψευδών rapid test.

«Tα κέντρα διενεργούν τα τεστ και καταγράφουν στο μητρώο covid το αποτέλεσμα και αυτό αυτομάτως ενημερώνει και το gov.gr, άρα ο ενδιαφερόμενος, ανάλογα με το αποτέλεσμα του τεστ, έχει και το αντίστοιχο αποτέλεσμα στο gov.gr. Υπάρχουν πολίτες που πιέζουν γιατρούς, κέντρα για ψευδές θετικό rapid test, έναντι αμοιβής, και αυτό έχει καταγγελθεί από γιατρούς», υπογράμμισε.

«Υπάρχουν καταγγελίες στην Καβάλα, την Πάτρα και σε πάρα πολλές περιοχές, Χαλκίδα, Δράμα. Έχει ξεκινήσει έρευνα. Υπάρχουν αναφορές που μπαίνουν στο μικροσκόπιο. Υπάρχουν και αναφορές ότι αντιεμβολιαστές έχουν παρεισφρήσει σε γραμμές εμβολιαστικών κέντρων», πρόσθεσε.

«Υπάρχουν αντιεβολιαστές που το κάνουν για ιδεολογικούς λόγους κι άλλοι που το κάνουν με χρηματικά κίνητρα», εξήγησε.

Δείτε επίσης