Ελλάδα

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: «Εγκληματική ενέργεια» τα χαρακτηρίζουν οι Παρασκευής - Μπουλμπασάκος (vid)

Η Εισαγγελία έχει δώσει εντολή να μην αφεθεί ανεξέταστη καμία υπόθεση που αφορά τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

κρούσματα

Για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και το επερχόμενο άνοιγμα των σχολείων και μίλησαν ο Δημήτρης Παρασκευής και ο Γιώργος Μπουλμπασάκος στο MEGA Σαββατοκύριακο.

«Δεδομένου του ανοίγματος των σχολείων, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος μετάδοσης στα παιδιά, ωστόσο θα εξαρτηθεί από την τήρηση των μέτρων. Η σύσταση είναι να επεκταθεί ο εμβολιασμός στους ενήλικες και στα παιδιά για να μειωθεί αυτός ο κίνδυνος», είπε ο Δημήτρης Παρασκευής, καθηγητής Επιδημιολογίας ΕΚΠΑ.


«Βαδίζουμε σε μία περίοδο με αυξημένη μολυσματικότηττα. Από τον Οκτώβριο ο κίνδυνος θα είναι μεγαλύτερος. Αυτή η βελτίωση που παρατηρείται αυτή την περίοδο δεν μας προκαλεί εφησυχασμό», συμπλήρωσε.

«Στο νοσοκομείο δεν έχουμε πρόβλημα στις κλίνες κοινής νοσηλείας. Δεν είναιι το ίδιο για τις μονάδες , που είναι ένας δείκτης που μας ανησυχεί», ανέφερε ο Γιώργος Μπουλμπασάκος, Διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής Ευαγγελισμού.


Πονοκέφαλο προκαλεί η μεταβολή της θερμοκρασίας μέσα στις επόμενες μέρες, καθώς υπάρχει έντονη ανησυχία για αυξημένα κρούσματα.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των διασωληνωμένων και των θανάτων από κορωνοϊό αφορά ανεμβολίαστους.

«Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να γίνει επέκταση του εμβολιασμού και σε άλλες πληθυσμιακές ομάδες. Τα πλαστά πιστοποιητικά είναι εγκληματική ενέργεια και η Πολιτεία θα πρέπει να ενεργήσει», είπε.

Η Εισαγγελία έχει δώσει εντολή να μην αφεθεί ανεξέταστη καμία υπόθεση που αφορά τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

«Πάντα καταθέτουμε την γνώση που προκύπτει από τα δεδομένα της έρευνας. Αν τυχόν δεν εμβολιαστούμε, θέτουμε σε κίνδυνο της ζωής μας. Επίσης, υπάρχει και άλλο σημαντικό όφελος: να πάρουμε τη ζωή μας πίσω. Φανταστείτε πως θα ήταν η ζωή μας αν δεν είχαμε το εμβόλιο. Το γεγονός ότι εγκρίθηκε το εμβόλιο νωρίς αφορά την μεγάλη προσπάθεια που έγινε από φορείς», είπε ο κ. Παρασκευής.

«Πρόκειται για μία πρωτοτυπία στο πόσο γρήγορα εγκρίθηκε, αλλά αυτό ήταν συνέπεια της μεγάλης προσπάθειας των φορέων και της μεγάλης συμμέτοχής των ανθρώπων».

«Ο εμβολιασμός θα πρέπει να επεκταθεί, αυτό είναι αναμφισβήτητο», συμπλήρωσε. Ως προς την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού θα πρέπει να μελετηθεί και να συζητηθεί.

Ο κ. Μπουλμπασάκος δήλωσε πως η εκπαιδευτική διαδικασία δεν μπορεί να σταματήσει και τόνισε πως τα σχολεία έπρεπε να ανοίξουν έχοντας μοιρασμένες τις τάξεις στα δύο.

Δείτε επίσης