Ελλάδα

Μετρό Θεσσαλονίκης: Στη δημοσιότητα βίντεο από τα δοκιμαστικά δρομολόγιά του (vid)

Δείτε το σχετικό βίντεο που ανήρτησε ο Νίκος Ταχιάος

metro

Ο Νίκος Ταχιάος ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook βίντεο με δοκιμαστικές διαδρομές των συρμών στο Μετρό της Θεσσαλονίκης και την εξέλιξη των έργων της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Πειραιά.

Ο κ. Ταχιάος αναφέρει: «''Κάτι τρέχει” στα έγκατα της πόλης».

Το βίντεο διάρκειας ενός λεπτού προβάλλεται επίσης και από οθόνη στο σταντ της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ στο περίπτερο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στη ΔΕΘ.


Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το μετρό της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στην 85η ΔΕΘ είπε πως «πήραμε μία απόφαση να προχωρήσουμε με την απόσπαση και την επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων, ήταν η μόνη λύση όπως μας είπαν οι ειδικοί για να παραδοθεί το μετρό και ο σταθμός «Βενιζέλου» εντός των χρονοδιαγραμμάτων. Δεν ισχύουν τα όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αποτελεί προσωπική μου δέσμευση, πως η επανατοποθέτηση θα γίνει με τη μέγιστη δυνατή προσοχή, όπως έγινε στην Αθήνα σε πολλές περιπτώσεις».

«Έχουμε πάει κάποιους μήνες πίσω, είπε ο πρωθυπουργός, αλλά αυτό έγινε λόγω των προσφυγών πρέπει να το ξέρει ο λαός της Θεσσαλονίκης. Κατά τα άλλα, τόνισε ότι το μετρό θα παραδοθεί σε λειτουργία τον Δεκέμβριο του 2023, αλλά και ότι θα δρομολογηθεί η επέκταση του στις δυτικές συνοικίες της πόλης».

Το στόχο της κυβέρνησης να παραδώσει το Μετρό Θεσσαλονίκης το 2023, επανέλαβε από τη ΔΕΘ ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής και παραδεχόμενος ότι «οι προσφυγές που κατατίθενται δημιουργούν αρκετές καθυστερήσεις, τόνισε «ο προγραμματισμός ο δικός μας όμως δεν έχει αλλάξει καθόλου».

Χθες, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής και ο Υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, πραγματοποίησαν αυτοψία στον σταθμό Αγίας Σοφίας του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Δείτε επίσης