Ελλάδα

Προσλήψεις: 10% λιγότεροι συμβασιούχοι φέτος στο Δημόσιο

«Ψαλίδι» στις προσλήψεις συμβασιούχων - Κλείνουν τα «παράθυρα» μονιμοποίησης των εκτάκτων προσλήψεων

dimosio

«Ψαλίδι» στις προσλήψεις συμβασιούχων βάζει το υπουργείο Εσωτερικών μέσω της τακτοποίησης των αναγκών που χρειάζεται ο δημόσιος φορέας, έτσι ώστε να μην βάζει από το «παράθυρο» εργαζόμενους που μετά από μερικούς μήνες απαιτούν τη μονιμοποίησή τους στο Δημόσιο.

Το νομοσχέδιο που ήδη συζητείται στη Βουλή, «τακτοποιεί» τέτοιου είδους ζητήματα, με τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη να έχει στα χέρια του τον τελικό κατάλογο με τις ανάγκες του κάθε υπουργείου για προσλήψεις από το νέο έτος.

Με αυτόν τον τρόπο μπαίνει τάξη αφού θα ξέρει το ίδιο το Δημόσιο τις ανάγκες που έχει σε τακτικό προσωπικό αλλά και έκτακτο.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται σε ό,τι αφορά τον προγραμματισμό για το νέο έτος, ο αριθμός εκείνων που θα προσληφθούν για να καλύψουν έκτακτες ανάγκες με το καθεστώς ορισμένου χρόνου θα είναι, όπως λέγεται, μειωμένος κατά 10% συγκριτικά με τον αντίστοιχο αριθμό εγκρίσεων του 2020.

Όπως λένε επιτελείς του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, οι συγκεκριμένες προσλήψεις θα γίνονται «όπου υπάρχουν πραγματικά έκτακτες ανάγκες και οι θέσεις αυτές θα καλύπτονται αποκλειστικά και μόνο από το αντίστοιχο προσωπικό».

Η διαφορά, πλέον, θα είναι ότι αυτές οι προσλήψεις δε θα γίνονται μεμονωμένα από τους διάφορους φορείς, αλλά κεντρικά με την εποπτεία του ΑΣΕΠ, όπως και στην περίπτωση των προσλήψεων μόνιμου χαρακτήρα.

Η πρώτη συζήτηση για τις προσλήψεις του 2022 αναμένεται να διεξαχθεί κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, κοντά στα τέλη του μήνα.

Ξέρουν τις ανάγκες


Δείτε επίσης