Ελλάδα

Μέτρα: Με rapid test οι ανεμβολίαστοι άνω των 12 ετών σε κλειστούς χώρους

Το rapid test θα πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός 48 ωρών

emboliasmos

Το ΦΕΚ που ξεκαθαρίζει τι ισχύει με τα νέα μέτρα και την είσοδο των ανηλίκων στους κλειστούς χώρους στο πλαίσιο των νέων μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ από χθες, Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου, βρίσκεται στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με αυτό, οι ανεμβολίαστοι ανήλικοί 12-17 ετών, θα μπορούν να μπαίνουν σε εσωτερικούς χώρους εστίασης, επιδεικνύοντας αρνητικό rapid test 48 ωρών.


Το νέο μέτρο αφορά επιχειρήσεις, όπως: εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία και αναψυκτήρια. Σε ό,τι αφορά την εστίαση, το μέτρο αφορά και τα καταστήματα εντός στοών, κλειστών εμπορικών κέντρων και υπεραστικών σταθμών.

Για τους ανήλικους 5-11 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί, θα πρέπει να προσκομίζουν δήλωση self test τελευταίου 24ώρου, από γονέα ή κηδεμόνα, του οποίου η φυσική παρουσία δεν απαιτείται.

Μάριος Θεμιστοκλέους: Περιμένουμε κρούσματα στα σχολεία


«Περιμένουμε μια αύξηση των κρουσμάτων όταν ανοίξουν τα σχολεία. Αυτή τη στιγμή κλείνουμε δύο-τρεις μήνες με όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες να είναι ανοιχτές και βλέπουμε ότι τα κρούσματα είναι ελεγχόμενα», τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Μάριος Θεμιστοκλέους, διευκρινίζοντας τα νέα μέτρα.

Δείτε επίσης