Ελλάδα

Σχολεία: Τέσσερα τεστ για μαθητές αν βρεθεί θετικό κρούσμα - Πότε θα είναι επτά

«Φέτος εισάγουμε ένα πρόγραμμα τακτικών ελέγχων», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

sxoleio

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αναφέρθηκε στα σχολεία και στην περίπτωση που κάποιος μαθητής βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Φέτος εισάγουμε ένα πρόγραμμα τακτικών ελέγχων. Στην περίπτωση κρούσματος όλοι οι μαθητές του τμήματος θα κάνουν δυο δωρεάν εργαστηριακά rapid τεστ και δυο self test. Οι δε μαθητές που κάθονται κοντά σε αυτόν που νόσησε θα κάνουν επτά τεστ. Δηλαδή ένα τεστ την ημέρα», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η λογική μας είναι ότι όποιος δεν είναι εμβολιασμένος πρέπει να φροντίζει για την δική του προστασία και των γύρω τους. Για τα παιδιά θα πρέπει να έχουν τα rapid test μαζί τους ή να εμβολιαστούν αφού υπάρχει η δυνατότητα. Θα υπάρχει εξαίρεση για τα παιδιά 12 με 18 ετών για να μην τρώνε χώρια από τους γονείς τους στα εστιατόρια», εξήγησε, σε άλλο σημείο της ενημέρωσης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε τι θα συμβεί στην περίπτωση που κάποιος μαθητής βρεθεί θετικός, καθώς νωρίτερα σήμερα, η Νίκη Κεραμέως, δήλωσε: «Τι θα γίνει σε περίπτωση που ένας μαθητής βρεθεί θετικός στον ιό; Οι συμμαθητές του στο τμήμα θα κάνουν 7 τεστ μέσα στην εβδομάδα. Ακολουθούμε την διεθνή τάση. Τα παιδιά θα κάνουν εργαστηριακό τεστ, είναι ασφαλές. Πρέπει να είμαστε ευτυχείς που υπάρχει τόσο αυξημένος έλεγχος. Εβδομάδες συζητάγαμε για το πρωτόκολλο με τους ειδικούς».

Δείτε επίσης