Ελλάδα

Κορωνοϊός και νέα μέτρα: Έσπασε το «φράγμα» των τεστ με νέο ρεκόρ - 348.038 το τελευταίο 24ωρο

Η πρώτη ημέρα εφαρμογής των μέτρων υποχρέωσε τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα να κάνουν rapid test - Τα σημερινά κρούσματα άγγιξαν τα 2.919 - Ο φόβος καραδοκεί, αν και η πίεση στο ΕΣΥ υποχωρεί σταδιακά

estiasi

Ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού για τον Σεπτέμβριο έκανε την εμφάνισή του το 24ωρο, αυξάνοντας τις ανησυχίες για νέα, επερχόμενη και ανεξέλεγκτη έξαρση της πανδημίας. Η πραγματικότητα, ωστόσο, είναι πιο καθησυχαστική, αν αναλογιστούμε ότι από χθες τέθηκαν σε ισχύ τα μέτρα διαχωρισμού εμβολιασμένων και μη, συνέπεια των οποίων ήταν οι υπερτριπλάσιοι διαγνωστικοί έλεγχοι σε σχέση με τον συνηθισμένο αριθμό της Τρίτης.

Πράγματι, τα 2.919 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε νωρίτερα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) αποτελούν αριθμό-ρεκόρ για τις πρώτες δύο εβδομάδες του φθινοπώρου, το οποίο, όμως, κινείται σε επίπεδα παρόμοια με αυτά προηγούμενων ημερών μέσα στον μήνα.

Την ουσιαστική διαφορά σήμερα κάνει ο αριθμός των διαγνωστικών ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 24ωρο και φτάνουν τους 348.038, εκ των οποίων οι 330.210 rapid τεστ. Αξίζει να σημειωθεί ότι την αντίστοιχη ημέρα της προηγούμενης εβδομάδας (Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου) οι διαγνωστικοί έλεγχοι περιορίζονταν μόλις σε 110.243, ενώ οι διαγνώσεις κορωνοϊού ανέρχονταν σε 2.807.

Στο 80% περισσότερα κρούσματα από τα τεστ στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους


Δείτε επίσης