Ελλάδα

Κορωνοϊός: «Κόκκινος συναγερμός» για τη βόρεια Ελλάδα - Στα σκαριά νέα έξαρση της πανδημίας

Παρ' ότι η πορεία των κρουσμάτων στη χώρα βρίσκεται σε ύφεση, κάποιοι παράγοντες όπως η επερχόμενη αλλαγή του καιρού και το άνοιγμα των σχολείων μπορούν να διευρύνουν τη διασπορά

thessaloniki-maskes-arthro

Η επιδημιολογική εικόνα που παρατηρείται την τελευταία εβδομάδα στη βόρεια Ελλάδα αποτιμάται από πολλούς προάγγελος μιας νέας έξαρσης της επιδημίας. Και μπορεί σε γενικές γραμμές η πορεία των κρουσμάτων στη χώρα να βρίσκεται σε ύφεση, βαδίζει, όμως, σε τεντωμένο σκοινί που ανά πάσα στιγμή είναι πιθανό να σπάσει.

Μέχρι στιγμής, η διασπορά έχει περιοριστεί σημαντικά, μέσα στις επόμενες 15 ημέρες, όμως, θα φανεί το αποτύπωμα από το άνοιγμα των σχολείων, τη στιγμή που η αλλαγή του καιρού θα έχει ήδη αρχίσει να μάς κρατά περισσότερο σε εσωτερικούς χώρους.

Σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της καλής επιδημιολογικής εικόνας που έχουμε μέχρι τώρα θα παίξει, σύμφωνα με τους ειδικούς, η τήρηση των μέτρων και η αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού, ειδικότερα σε περιοχές όπου παρατηρούνται πολύ χαμηλά ποσοστά. Πάντως, το τείχος ανοσίας αυτή τη στιγμή κινείται γύρω στο 60%, με τις προβλέψεις βάσει των τωρινών δεδομένων να εκτιμούν πως δύσκολα θα ξεπεράσουμε το 65%.

Τα μισά κρούσματα εντοπίζονται στη βόρεια Ελλάδα – Φτιάχνουν το σκηνικό για την υπόλοιπη χώρα


Δείτε επίσης