Ελλάδα

Κορωνοϊός: SOS από τη βόρεια Ελλάδα - Εκτάκτως σήμερα στη Θεσσαλονίκη Πλεύρης-Γκάγκα

Μια ανάσα από το lockdown η πόλη - Το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο φέρνει ανησυχία και συσκέψεις με τους τοπικούς φορείς - Οι 6 στους 10 είναι ανεμβολίαστοι

thessaloniki_grey

Η βόρεια Ελλάδα στέλνει SOS καθώς η επιδημιολογική κατάσταση εντείνει την ανησυχία των ειδικών και των κυβερνητικών στελεχών, με τη διασπορά του κορωνοϊού να προκαλεί σταθερά πάνω από 300 κρούσματα ημερησίως.

Το ιικό φορτίο καταγράφεται επιβαρυμένο στις περισσότερες Περιφερειακές Ενότητες (ΠΕ) Μακεδονίας και Θράκης, με της Θεσσαλονίκης να ψηλαφεί τις «μαύρες» ημέρες του περσινού φθινοπώρου μέσα από τα τωρινά επιδημιολογικά της δεδομένα. Ποιες αλλαγές έχουν σημειωθεί από τότε;

Έναν χρόνο σχεδόν μετά, και ενώ διατίθενται πλέον ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια έναντι της νόσου του κορωνοϊού, οι έξι σχεδόν στους δέκα μόνιμους κατοίκους στα βόρεια της χώρας αρνούνται τον εμβολιασμό, με θλιβερές συνέπειες για μερίδα εξ αυτών· οι 54 ασθενείς στη Βόρεια Ελλάδα που έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό την τελευταία εβδομάδα ήταν ανεμβολίαστοι.

Οι ανεμβολίαστοι βοηθούν στην επιμήκυνση της λίστας των θανάτων, στους οποίους ο μήνας του Σεπτεμβρίου δεν κάνει οικονομία. Παρά τα σημάδια μείωσης που παρουσιάζει η πανδημία σε δείκτες όπως οι διασωληνωμένοι στους 333 από 342 ή η διασπορά -3.040 νέα κρούσματα κατόπιν 396.945 τεστ με θετικότητα 0,76%- ο τρέχων μήνας έφτασε τις 836 απώλειες μετά τις 42 σημερινές, έχοντας υπερβεί σημαντικά τις 726 που σημειώθηκαν τον Αύγουστο.

Οι 6 στους 10 είναι ανεμβολίαστοι


Δείτε επίσης