Ελλάδα

Λαζανάς: Είμαστε τρελοκομείο - Ξεθάβουν νεκρούς για να διαπιστωθεί αν πέθαναν από κορωνοϊό

Για τα μέτρα που εφαρμόζονται στα σχολεία, ο Μάριος Λαζανάς υπογράμμισε ότι μπορεί άμεσα να αναθεωρηθούν

lazanas

O Μάριος Λαζανάς αναφέρθηκε στους αρνητές του κορωνοϊού, οι οποίοι ακόμα και αν νοσηλεύονται, εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι ο ιός δεν υπάρχει.

Ο λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι γιατροί τραβιούνται στα αστυνομικά τμήματα και στα δικαστήρια μετά από μηνύσεις και δυστυχώς «αν σου συμβεί οτιδήποτε από αυτά πρέπει να τρέχεις μόνος σου, με τους δικούς σου δικηγόρους».

Μάλιστα, στην Αθήνα έχουν ληφθεί τουλάχιστον τρεις αποφάσεις δικαστηρίου για εκταφές νεκρών, με σκοπό να διαπιστωθεί ότι πέθαναν από κορωνοϊό.

«Είμαστε τρελοκομείο πια», είπε ο κ. Λαζανάς προσθέτοντας ότι εκτός από την υπογραφή γιατρού σε έναν θάνατο, υπάρχουν σειρά ιατρικών εγγράφων και εξετάσεων και δεν λαμβάνεται υπόψη τίποτα από αυτά.

Για τα μέτρα που εφαρμόζονται στα σχολεία, ο κ. Λαζανάς υπογράμμισε ότι είναι υπό σκέψη και μπορεί άμεσα να αναθεωρηθούν. Ανέφερε συγκεκριμένα το μέτρο «50+1» δηλαδή το κλείσιμο τμήματος μόνο εάν μολυνθούν με κορωνοϊό πάνω από τους μισούς μαθητές, λέγοντας ότι μπορεί να αναθεωρηθεί.

Για την επιδημιολογική επιβάρυνση στη Βόρεια Ελλάδα, ο λοιμωξιολόγος δεν απέκλεισε την πιθανότητα λήψης περαιτέρω μέτρων, εφόσον η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο.

Δείτε επίσης