Ελλάδα

Λιβανός: Ζήτησε επιτάχυνση των εργασιών στο αρδευτικό δίκτυο Ταυρωπού

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 129 εκατ. ευρώ και αντικείμενό του είναι ο εκσυγχρονισμός του υφιστάμενου ανοικτού βαρυτικού αρδευτικού δικτύου Ταυρωπού

livanos_tavros

Την επιτάχυνση των εργασιών του νέου κλειστού αρδευτικού δικτύου Ταυρωπού ζήτησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με το Δ.Σ. του ΤΟΕΒ Ταυρωπού Καρδίτσας.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 129 εκατ. ευρώ και αντικείμενό του είναι ο εκσυγχρονισμός του υφιστάμενου ανοικτού βαρυτικού αρδευτικού δικτύου Ταυρωπού. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την κατασκευή νέων σωληνωτών δικτύων υπό πίεση, συνολικού μήκους 801 χλμ., με σκοπό την άρδευση γεωργικών καλλιεργειών 115.000 στρεμμάτων στην περιοχή αρμοδιότητας του ΤΟΕΒ Ταυρωπού, η οποία αναπτύσσεται περιμετρικά της πόλης της Καρδίτσας και αφορά σε 8.000 αγρότες - Μέλη του Οργανισμού.

O κ. Λιβανός ανέλυσε σχεδιασμό του ΥΠΑΑΤ σύμφωνα με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού και ανέφερε ότι στο πλαίσιο αυτό, προωθείται η υλοποίηση του νέου σύγχρονου κλειστού αρδευτικού δικτύου Ταυρωπού. Μέρος στη συνάντηση έλαβε και ο γ γ. Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ, Δημήτρης Παπαγιαννίδης ο οποίος ανέφερε πως στόχος των ενεργειών του υπουργείου είναι η ολοκλήρωση ενός βιώσιμου, ευφυούς, ασφαλούς, πλήρους και λειτουργικού Προγράμματος Υποδομών Αγροτικής Ανάπτυξης, με άμεση προτεραιότητα τα δημόσια έργα.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ταυρωπού, Αθανάσιος Μαρκινός, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείο «ανέδειξε τη σπουδαιότητα υλοποίησης του νέου έργου και την ευρύτερη αναπτυξιακή διάστασή του για το Νομό Καρδίτσας, καθώς το νέο σύγχρονο κλειστό δίκτυο του ΤΟΕΒ Ταυρωπού θα αποτελέσει το πρότυπο διαχείρισης αρδευτικού νερού για τις επόμενες δεκαετίες».

Δείτε επίσης