Ελλάδα

Κορωνοϊός: Ο 1 στους 4 θετικούς είναι παιδί ή έφηβος - Οι φόβοι για νέα μεγάλη διασπορά

Πώς η μετάλλαξη Δέλτα μολύνει τα παιδιά - Αύξηση ξανά για το Rt

paidia

Ο κορωνοϊός διασπείρεται και πάλι ραγδαία μεταξύ των συμπολιτών μας, καθώς η τάση της μετάδοσης έχει αρχίσει και πάλι την ανηφόρα, όπως φάνηκε από τη χθεσινή πρώτη ενημέρωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα μεταξύ των παιδιών και των εφήβων.

Ειδικότερα, ένα στα τέσσερα κρούσματα στη χώρα σήμερα πρόκειται για παιδί ή έφηβο, σύμφωνα με τα δεδομένα για την παραπάνω ηλικιακή που συγκεντρώνει 3.559 κρούσματα, το 24% του συνόλου. Το ποσοστό αναμένεται να αυξηθεί όπως εκτιμούν οι ειδικοί για τις επόμενες εβδομάδες, λόγω μεγαλύτερης κινητικότητας των παιδιών και δυναμικότερου testing στις εκπαιδευτικές μονάδες.

Η «καυτή πατάτα» των ανοιχτών σχολείων «καίει» προς το παρόν όλα τα εμπλεκόμενα «χέρια», της κυβέρνησης που επιθυμεί τη δια ζώσης λειτουργία, των εμπειρογνωμόνων που παρατηρούν με προβληματισμό την αύξηση κρουσμάτων στους ανηλίκους και προκρίνουν την επαναξιολόγηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων αλλά και των γονέων που καλούνται να αποφασίσουν για την προσέλευση των παιδιών τους στις σχολικές αίθουσες και, κυρίως, αν θα τα θωρακίσουν με το εμβόλιο κατά της COVID-19, εφόσον εμπίπτουν στις ομάδες χορήγησής του.

«Λουκέτο» με το καλημέρα της σχολικής χρονιάς σε δύο σχολικά τμήματα


Δείτε επίσης