Ελλάδα

Δήμαρχος Συκεών: Χρυσαυγίτες και παραθρησκευτικές ομάδες κινούν τα νήματα των αντιεμβολιαστών (vid)

Σοβαρή καταγγελία από τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών της Θεσσαλονίκης

anti

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών της Θεσσαλονίκης προχώρησε σε μια σοβαρή καταγγελία, με αφορμή την αναστολή δύο τμημάτων δημοτικών σχολείων στο δήμο που ξεπέρασαν το όριο του 50+1% νοσούντων παιδιών.

Σύμφωνα με τον Σίμο Δανιηλίδη, το μεγάλο ποσοστό του αντιεμβολιαστικού κινήματος και ακολούθως το μικρό ποσοστό εμβολιασμένων στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην επιρροή ενός μείγματος χρυσαυγιτών, ακροδεξιών, παραθρησκευτικών οργανώσεων αλλά και σκληρών μοναχών του Αγίου όρους στον κόσμο.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Πολλά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης που η ηγεσία της είναι στη φυλακή είναι εμπλεκόμενοι και κατευθύνουν και ποδηγετούν και χειραγωγούν το αντιεμβολιαστικό κίνημα. Δεύτερο, πολλές παραθρησκευτικές, παραεκκλησιαστικές, αιρετικές οργανώσεις είναι ενάντια στον εμβολιασμό και συμμετέχουνε στο αντιεμβολιαστικό κίνημα. [...] Και τελευταίο, υπάρχει πολλή μεγάλη επιρροή από μεγάλη μερίδα μοναχών, ασκητών, γερόντων από το Άγιο Όρος σε συγκεκριμένα τμήματα της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης, όπου κι από 'κεί υπάρχει σκληρή γραμμή ενάντια στον εμβολιασμό. Μάλιστα σε ορισμένες ακραίες περιπτώσεις το σλόγκαν είναι "Μη βάλετε το Σατανά στο κορμί σας, μη μολύνετε το σώμα σας με το εμβόλιο". [...] Μονές ολόκληρες και σκήτες ολόκληρες είναι καθοδηγητές του αντιεμβολιαστικού κινήματος...».

Ερωτηθείς στην ίδια εκπομπή για τις καταγγελίες του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών, ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, είπε ότι στα περισσότερα συμφωνεί με τον δήμαρχο και επιβεβαιώνει τις καταγγελίες, επισημαίνοντας ότι κυρίως ακροδεξιές οργανώσεις είναι εκείνες που βρίσκονται στο αντιεμβολιαστικό κίνημα.


https://www.youtube.com/watch?v=EOP_pG6bs2A&t=2s

Δείτε επίσης