Ελλάδα

Κορωνοϊός: Ένα βήμα πριν το μίνι lockdown Δράμα, Ξάνθη και Καστοριά

Και οι τρεις Περιφερειακές Ενότητες είναι στο κόκκινο

lockdown

Όλο και περισσότερο πλησιάζουν στο μίνι lockdown βρίσκονται Δράμα, Ξάνθη και Καστοριά.

Και οι τρεις Περιφερειακές Ενότητες είναι στο κόκκινο.

Σε περίπτωση που αποφασιστεί κάτι τέτοιο προβλέπεται απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 01.00 έως τις 06.00 το πρωί, με παράλληλη απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση. Παραμένουν στο «κόκκινο» χρώμα επιδημιολογικά Καβάλα, Πέλλα, Ημαθία, Πιερία και Αργολίδα.

Αντίθετα, η Ευρυτανία βγήκε από το κόκκινο χρώμα στον επιδημιολογικό χάρτη.

«Δεν είμαστε μπροστά σε lockdown στη Θεσσαλονίκη», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Απαντώντας για ενδεχόμενο lockdown στη Θεσσαλονίκη, απάντησε: «Δεν υπάρχει στην ατζέντα στης κυβέρνησης το lockdown στη Θεσσαλονίκη, δεν είμαστε μπροστά σε αυτό. Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά στα σχολεία, η πεποίθησή μας να μείνουν τα σχολεία ανοικτά βασίζεται σε ένα μελετημένο σχέδιο που σε συνεργασία όλων μας μας παρέχει την ασφάλεια για να εφαρμοστεί. Περιμέναμε την αύξηση των κρουσμάτων σε αυτές τις ηλικίες», συνέχιζε, τονίζοντας ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης είναι προς την κατεύθυνση η εκπαίδευση να μείνει ανοικτή».

Για το θέμα των μονοκλωνικών, ο εκπρόσωπος είπε πως ετοιμάζεται για την επόμενη τροπολογία για την έναρξη της χρήσης τους. Ας μην ξεχνάμε όμως, συνέχισε ο κ. Οικονόμου, ότι πίσω από αυτήν την ιστορία, που έσπευσε να αξιοποιήσει η αντιπολίτευση, κρύβονταν μια προσπάθεια κατά του εμβολιασμού.

Δείτε επίσης