Ελλάδα

Σεισμός στην Κρήτη: Δεύτερη σερί νύχτα παραμονή σε σκηνές

Οι κάτοικοι είναι τρομοκρατημένοι από τους δεκάδες μετασεισμούς

ΣΕΙΣΜΟΣ 5,8 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ / ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗΝ ΒΟΝΗ (EUROKINISSI/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ)

Δύσκολη χαρακτηρίζεται η κατάσταση στην Κρήτη, και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, λόγω του δυνατού σεισμού που έπληξε το νησί προχθές. Ο σεισμός των 6 Ρίχτερ ισοπέδωσε το χωριό Αρκαλοχώρι.

Οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους, τη στιγμή που από τις αυτοψίες των μηχανικών του υπουργείου Υποδομών προκύπτει ότι 303 κατοικίες και 9 σχολικές μονάδες είναι ακατάλληλες ή επικίνδυνες για χρήση.

Οι κάτοικοι είναι τρομοκρατημένοι από τους δεκάδες μετασεισμούς και το βράδυ αναγκάστηκαν να διανυκτερεύσουν στις σκηνές που έστησε χθες ο στρατός για την ασφάλεια τους.


«Κλαίνε οι ηλικιωμένοι…» αναφέρει o Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, Εμμανουήλ Φραγκάκης, o oποίος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των σεισμόπληκτων του χωριού Αρκαλοχώρι.

«Είναι πολύ δύσκολο να βάλεις έναν ηλικιωμένο σε μια σκηνή για να περάσει το βράδυ του χωρίς κρεβάτι, χωρίς τα απαραίτητα πράγματα και να έχει μια ήσυχη νύχτα. Βλέπουν τα σπίτια τους γκρεμισμένα από το σεισμό και κλαίνε… Αρνούνται να μείνουν στις σκηνές ορισμένοι και προτιμούν να κάθονται μέσα στα αμάξια τους μέχρι να βρεθεί λύση. Έχει καταστραφεί ένα ολόκληρο χωριό. Είναι πολύ στενάχωρο όλο αυτό αλλά χρειάζεται υπομονή και ψυχραιμία» προσθέτει.

Δείτε επίσης