Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Προς μίνι lockdown - Εντείνεται η πίεση στο ΕΣΥ

Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται μία «ανάσα» από το να ενταχθεί σε επίπεδο 4 (κόκκινο) επιδημιολογικής επιτήρησης για τον κορωνοϊό

thessaloniki-koronoios

Ολοένα και αυξάνονται τα κρούσματα του κορωνοϊού στη βόρεια Ελλάδα, με τη Θεσσαλονίκη να βρίσκεται πολύ κοντά σε μίνι lockdown.

Η συμπρωτεύουσα βρίσκεται μία «ανάσα» από το να ενταχθεί σε επίπεδο 4 (κόκκινο) επιδημιολογικής επιτήρησης για τον κορωνοϊό, αφού συνεχίζουν την αυξητική τους τάση τα κρούσματα και ενόσω εντείνεται η πίεση στο ΕΣΥ.

Στη χθεσινή σύσκεψη και μετά από μελέτη των δεικτών σε κάθε περιοχή της Ελλάδας, σε επίπεδο αυξημένου συναγερμού εντάσσεται η Θεσσαλονίκη, όπως εισηγείται η επιτροπή των επιδημιολόγων, σύμφωνα με την ΕΡΤ.


Η αυξητική τάση των κρουσμάτων παραμένει υψηλή, αλλά στα ίδια επίπεδα και η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία από τους γειτονικούς νομούς που είναι στο «κόκκινο» είναι μεγάλη και αυτό οδηγεί στην αναβάθμιση του επιπέδου κινδύνου.

Σήμερα (29 Σεπτεμβρίου) πρόκειται να παρθεί η απόφαση αν η Θεσσαλονίκη θα μπει στο κόκκινο, όπως και ποιες άλλες περιοχές, μεταξύ των οποίων και η Λάρισα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο η Θεσσαλονίκη κατέγραψε 435 νέα κρούσματα κορωνοϊού, έναντι 560 για το σύνολο των περιφερειακών ενοτήτων της Αττικής.

Δείτε επίσης