Ελλάδα

Ιερώνυμος: «Η Εκκλησία αρωγός για τους εμβολιασμούς»

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υποδέχτηκε στην Αρχιεπισκοπή τον Θάνο Πλεύρη και την Μίνα Γκάγκα - Όσα ειπώθηκαν

ÓÕÍÁÍÔÇÓÇ ÔÏÕ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÕ ÉÅÑÙÍÕÌÏÕ ÌÅ ÔÏÍ ÕÐÏÕÑÃÏ ÕÃÅÉÁÓ ÈÁÍÏ ÐËÅÕÑÇ ÊÁÉ ÔÇÍ ÁÍÁÐË. ÕÐÏÕÑÃÏ ÌÉÍÁ ÃÊÁÃÊÁ

Το πρωί της Παρασκεύης, ο Θάνος Πλεύρης και η Μίνα Γκάγκα επισκέφτηκαν τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, με κύριο θέμα συζήτησης την αρωγή που θα προσφέρει η Εκκλησία στη μάχη κατά της πανδημίας μέσω των εμβολιασμών.

Κατά την επίσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου στην Αρχιεπισκοπή, συζητήθηκαν θέματα αναφορικά με την συνδρομή της Εκκλησίας στο πρόγραμμα εμβολιασμού, αλλά και για συνεργασία Εκκλησίας – υπουργείου Υγείας.

«Έργο σοβαρό και για την Εκκλησία είναι η ενασχόληση με την υγεία του ανθρώπου. του Ανθρώπου. Δεν είναι, όμως, δυνατόν να είναι έργο μόνο δικό της. Είναι κυρίως της Πολιτείας και εμείς καλούμεθα να βοηθήσουμε», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος σε δηλώσεις του.

Ο υπουργό Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ευχαρίστησε με τη σειρά του την Εκκλησία για αρωγή της στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας, «αλλά και στην προσπάθεια να πειστεί όλο και περισσότερος κόσμος για το ότι ο εμβολιασμός θα τον βοηθήσει να αντιμετωπίσει την πανδημία. (…) Θέλουμε να δείξουμε ότι και στο κομμάτι της πανδημίας, μαζί η Εκκλησία με την Πολιτεία, θα βοηθήσουμε τον κόσμο, τους πολίτες, ώστε να πάμε στην επόμενη ημέρα».


Δείτε επίσης