Ελλάδα

Παραλίγο ατύχημα σε αεροπορική ελληνοτουρκική εμπλοκή

Τούρκος πιλότος μαχητικού προχώρησε σε επικίνδυνη διασταύρωση με ελληνικό F-16, γεγονός που λίγο έλειψε να οδηγήσει σε σοβαρό ατύχημα

f16

Την περασμένη Πέμπτη κατά τη διάρκεια αερομαχιών Τούρκος πιλότος μαχητικού προχώρησε σε επικίνδυνη διασταύρωση με ελληνικό F-16, γεγονός που λίγο έλειψε να οδηγήσει σε σοβαρό ατύχημα.

Αναλυτικότερα, το πρωί της Πέμπτης 8 τουρκικά F-16 σε σχηματισμό τεσσάρων ζευγαριών, εκ των οποίων τα 6 οπλισμένα, παραβίασαν τον Εθνικό Εναέριο Χώρο ανάμεσα σε Χίο και Σάμο. Τότε, 8 ελληνικά μαχητικά που ήταν όλα οπλισμένα και βρίσκονταν στον αέρα άρχισαν τις διαδικασίες αναχαίτισης.

Στα δυτικά της Ικαρίας, το ένα ζεύγος ελληνικών F-16 μόλις είχε καταφέρει να πάρει τα serial numbers του Νο1 του τουρκικού σχηματισμού. Ο Νο2 Τούρκος το αντιλήφθηκε και τότε προχώρησε σε μία πολύ επικίνδυνη ενέργεια.

Ενόσω τον κυνηγούσε ο Νο2 του ελληνικού σχηματισμού, ο Τούρκος έκανε ελιγμό και πέρασε μπροστά από το Νο1 Έλληνα πιλότο γεμίζοντας το οπτικό του πεδίο με τη λαμαρίνα του μαχητικού του. Μόλις 100 πόδια, που μεταφράζεται σε περίπου 30 μέτρα, μπροστά από το ελληνικό μαχητικό, ο Τούρκος πιλότος προχώρησε στην επικίνδυνη διασταύρωση.

Δείτε επίσης