Ελλάδα

Θα επιτρέπεται ο χορός στα μαγαζιά για τους εμβολιασμένους

Μια σερά προνομίων για τους εμβολιασμένους θα παρέχει την ασφαλή έξοδό τους για ποτό μετά μουσικής!

Νέα-μέτρα-έφοδοι-ειδικών-ομάδων-εστίαση

Τόσο η κυβέρνηση όσο και οι ειδικοί ψάχνουν τρόπους ώστε να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού, όπου οδήγησε την Θεσσαλονίκη σε lockdown. Ιδιαίτερα, μετά το Σάββατο με τη συναυλία του Γιάννη Πάριου στη Θεσσαλονίκη όπου η τήρηση των μέτρων πήγε «περίπατο», οι ειδικοί εστιάζουν σε προνόμια και διευκολύνσεις ώστε να μην κινδυνεύουν οι εμβολιασμένοι από τους ανεμβολίαστους πολίτες.

Μετά τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ και τα επίσημα επιδημιολογικά δεδομένα που ανακοινώθηκαν, το 50% των κρουσμάτων εντοπίζονται σε Λάρισα και Βόρεια Ελλάδα. Ωστόσο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν επιθυμεί να προχωρήσει σε καινούριο lockdown και ψάχνει τρόπους αποφυγής του.

Πριν λίγη ώρα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA παρουσίασε μία σειρά από προνόμια και κίνητρα για εμβολιασμένους, τα οποία θα ανακοινωθούν επίσημα την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Ποτό με μουσική μόνο για τους εμβολιασμένους


Με ζωντανή μουσική θα απολαμβάνουν από δω και στο εξής οι εμβολιασμένοι το ποτό τους στους εσωτερικούς χώρους, καθώς οι ανεμβολίαστοι δε θα μπορούν να εισέρχονται. Κατ' αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση προσφέρει διευκόλυνση στους εμβολιασμένους να αισθάνονται ασφαλείς κατά την έξοδό τους αλλά και κίνητρα στους ανεμβολίαστους να σπεύσουν να θωρακιστούν με τη χορήγηση του εμβολίου.

Στοπ στις συναυλίες σε «κόκκινες» περιοχές


Ανησυχητική είναι η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στη Βόρεια Ελλάδα, γι' αυτό θα μπει ένα φρένο στις συναυλίες για αποφυγή μεγαλύτερης έξαρσης των κρουσμάτων στις «κόκκινες» περιοχές

Δείτε επίσης