Ελλάδα

«Μυστικοί επιβάτες» στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς - Τι ελέγχουν

Οι εργαζόμενοι δεν βλέπουν θετικά τους «μυστικούς επιβάτες», αφού τους θεωρούν περιττούς

leoforio

«Μυστικοί επιβάτες» έχουν πιάσει δουλειά εδώ και μερικές ημέρες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Open σε σχετικό ρεπορτάζ είπε ότι πρόκειται για 50 «πράκτορες», οι οποίοι θα παραδώσουν μέσα στον επόμενο μήνα 1.000 αξιολογήσεις για τις παρεχόμενες υπηρεσίες για όλα τα Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας.

Αξιολογούν την τήρηση των δρομολογίων, την τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό, την καθαριότητα αλλά και τη συμπεριφορά των οδηγών, προκειμένου να εντοπιστούν τα προβλήματα και να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις για την αναβάθμιση των υπηρεσιών.

Παρ όλα αυτά, οι εργαζόμενοι δεν βλέπουν την κίνηση αυτή θετικά, θεωρώντας την περιττή. Ο πρόεδρος σωματείου εργαζομένων μετρό και εκπρόσωπος όλων των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, Σπύρος Ρεβύθης, σημείωσε πως δεν χρειάζεται να σπαταλούνται χρήματα με συμβάσεις σε ιδιώτες εργολάβους την ώρα που τα αρχεία και τα δρομολόγια καταγράφονται με σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα και κάμερες.

«Δεν έχουμε οδηγούς, ελεγκτές, σταθμάρχες, τεχνικό προσωπικό. Διακόσιοι εργαζόμενοι με έχουν φύγει με μετατάξεις και συντάξεις. Γιατί να πετάμε χρήματα;» λέει ο ίδιος και υπογραμμίζει πως το ΔΣ της ΣΤΑΣΥ του οποίου είναι μέλος δεν έχει ενημερωθεί για τις λεπτομέρειες αυτής της νέας «υπηρεσίας».

Δείτε επίσης