Ελλάδα

Πυροβολισμοί στην Αθήνα: Με βαρύ ποινικό μητρώο ο 35χρονος που εμβόλισε τους αστυνομικούς

Από τον έλεγχο στις πινακίδες του αυτοκίνητου προέκυψε ότι είχε δηλωθεί ως κλεμμένο

ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΚΛΕΜΜΕΝΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣ(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Αναστάτωση επικράτησε σήμερα (8 Οκτωβρίου) το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, καθώς αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. επιχείρησαν να κάνουν έλεγχο σε οδηγό ύποπτου οχήματος, το οποίο και τους εμβόλισε.

Από τον έλεγχο στις πινακίδες του αυτοκίνητου προέκυψε ότι είχε δηλωθεί ως κλεμμένο και, όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να σταματήσουν τον οδηγό, εκείνος αποπειράθηκε να το σκάσει με ελιγμούς.

Ακολούθησε καταδίωξη, η οποία ολοκληρώθηκε στη συμβολή των οδών Μάρνη και Αριστοτέλους, όταν ο οδηγός, ένας νεαρός άνδρας, επιχείρησε να τους εμβολίσει. Τότε ένας αστυνομικός πυροβόλησε και τραυμάτισε τον δράστη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 35χρονος οδηγός, αλβανικής καταγωγής, είναι καταγεγραμμένος στις Αρχές με βαρύ ποινικό παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών και κλοπών.

Σύμφωνα με το CNN, οι Αρχές ασφαλείας έχουν ασχοληθεί στο παρελθόν με τον 35χρονο για σοβαρά ποινικά αδικήματα, ενώ έχει συλληφθεί και έχουν σχηματιστεί δικογραφίες σε βάρος του.


Από το περιστατικό έχουν τραυματιστεί δύο άτομα, ο οδηγός του οχήματος και ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.Ο πρώτος οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, χωρίς προς το παρόν να είναι γνωστή η κατάσταση της υγείας του. Επίσης, το ΕΚΑΒ παρέλαβε κι έναν αστυνομικό, ο οποίος έχει τραυματιστεί ελαφρά στο πόδι. Το τραύμα, πιθανότατα, προήλθε από το όχημα που φέρεται να τον πάτησε

Δείτε επίσης