Ελλάδα

Κακοκαιρία «Αθηνά»: Σάρωσε τα πάντα στη Β. Εύβοια - Εικόνες καταστροφής

Στην παραλία Αχλαδίου έχουν καταστραφεί και εξαφανιστεί τα πάντα, λόγω της κακοκαιρίας «Αθηνά»

kakokairia

Πολλές καταστροφές προκάλεσε στη Βόρεια Εύβοια η κακοκαιρία «Αθηνά». Οι κάτοικοι είναι σε απόγνωση, αφού εκατοντάδες σπίτια πλημμύρισαν και οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Πέρα από αυτό, καταγράφηκαν σοβαρές καταστροφές στο οδικό δίκτυο από τις κατολισθήσεις. Χαρακτηριστικό της καταστροφής είναι η διάλυση του παραλιακού μετώπου κοντά στην Αγία Άννα, ενώ μεγάλα προβλήματα υπάρχουν και στο Αχλάδι.

Σύμφωνα με το χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ στην παραλία Αχλαδίου έχουν καταστραφεί και εξαφανιστεί τα πάντα. Η άσφαλτος έχει υποχωρήσει, ενώ ο δρόμος έχει χωριστεί στα δύο. Χείμαρρος προκάλεσε σοβαρά προβλήματα και σύμφωνα με αναφορές παρέσυρε μέχρι και ένα σπίτι.

«Έχουν πλημμυρίσει εκατοντάδες σπίτια, όλη τη νύχτα βγάζαμε κόσμο, από τις 2.30 το πρωί, βγάζαμε κόσμο από σπίτια. Χρειάστηκε να σπάσουμε και περιφράξεις από σπίτια για να βγάζουμε κόσμο. Μέχρι στιγμής από την εικόνα που έχουμε οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες», ανέφερε ο δήμαρχος Μαντουδίου, Γιώργος Τσαπρουνιώτης, ενώ στον ΣΚΑΪ πρόσθεσε ότι από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα.

Οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας δεν μπορούν να πιστέψουν την καταστροφή που άφησε πίσω της η κακοκαιρία «Αθηνά». Όπως είπαν στην κάμερα του ΣΚΑΪ, τέτοιο νερό δεν έχουν ξαναδεί. «Θα πνιγόμασταν, αν μέναμε εδώ το βράδυ», αναφέρει μία γυναίκα που προσπαθούσε να καθαρίσει το ισόγειο του σπιτιού της. «Γλιτώσαμε από τη φωτιά, τώρα κοντέψαμε να πνιγούμε».

«Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Οι ζημιές που έχουμε πάθει είναι μεγάλες», τονίζουν οι κάτοικοι και στα Βασιλικά του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού στη Βόρεια Εύβοια.


Δείτε επίσης