Ελλάδα

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: «Χτυπά» την Αττική - Έντονη βροχόπτωση και διακοπές ρεύματος

Διακοπή ρεύματος έχει σημειωθεί στα νότια προάστια της Αθήνας, λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλλος»

vroxi

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» έχει αρχίσει να δείχνει τα δόντια της στην Αττική, στην οποία καταγράφονται έντονες βροχοπτώσεις, διακοπές ρεύματος και μποτιλιάρισμα.

Με πολλή υπομονή πρέπει να οπλιστούν οι οδηγοί, καθώς μποτιλιάρισμα υπάρχει στο μεγαλύτερο τμήμα του Κηφισού και στα δύο ρεύματα.

Πού υπάρχουν καθυστερήσεις:

Αθηνών-Κορίνθου/Λ. Αθηνών (έξοδος)
Αθηνών-Λαμίας(Αθηνών έως κόμβος Καλυφτάκη -έξοδος)
Αθηνών-Λαμίας(κόμβος Καλυφτάκη έως Αθηνών-είσοδος)
Πέτρου Ράλλη
Μεσογείων
Κατεχάκη (ρεύμα από Ηλιούπολη)
Λ. Κηφισίας (κάθοδος)
Βασ. Σοφίας (άνοδος)
Βασ. Σοφίας (κάθοδος)
Βασ. Κωνσταντίνου
Λ. Συγγρού (άνοδος)

Διακοπή ρεύματος έχει σημειωθεί στα νότια προάστια της Αθήνας. Πριν την διακοπή προηγήθηκε έντονη καταιγίδα, η οποία κράτησε περίπου 10 λεπτά. Μικροδιακοπές σημειώθηκαν και στο κέντρο της Αθήνας.

Bροχόπτωση είχαμε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην Δυτική Αττική. Εξαιτίας συσσώρευσης υδάτων η αστυνομία προχώρησε προσωρινά στην διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Ωκεανίδων από τη συμβολή της με την οδό Βορείου Ηπείρου έως και τη συμβολή της με την οδό Κανελλοπούλου στην περιοχή της Ελευσίνας.

Τα νησιά του Ιουνίου ήταν οι πρώτες περιοχές της χώρας που δέχθηκαν το χτύπημα της κακοκαιρίας «Μπάλλος». Η Πολιτική Προστασία με μήνυμα από το 112 καλούσε τους της Κέρκυρας, της Κεφαλονιάς, της Ηπείρου και πολλές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Από την επέλαση της κακοκαιρίας στη δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου δεν έχουν αναφερθεί μέχρι τώρα σοβαρά προβλήματα.

Έντονες βροχοπτώσεις σημειώνονται στην Κεφαλονιά, με τις τοπικές αρχές να αποφασίζουν το κλείσιμο σχολικών μονάδων. Επίσης, κλειστά είναι τα σχολεία στο Μεσολόγγι.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου Πόρου.

Η απόφαση του δημάρχου ήρθε λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που επικρατούν στα χωρικά όρια του δήμου.

Λόγω της κακοκαιρίας, και ο δήμαρχος Σάμης αποφάσισε να ανακοινώσει ότι «σήμερα, 14 Οκτωβρίου 2021, όλες οι σχολικές μονάδες προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα παραμείνουν κλειστές, λόγω δυσμενών καιρικών φαινομένων».

Μηνύματα της Πολιτικής Προστασίας εστάλησαν χτες στους κατοίκους Κέρκυρας και Κεφαλονιάς, ενώ το 112 έφτασε και στην Πάτρα, ώστε να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις υπό τον φόβο σφοδρών βροχοπτώσεων και πλημμυρών.

Παράλληλα, χτες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, για την κακοκαιρία.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Στυλιανίδης έδωσε οδηγίες προς τους πολίτες προαναγγέλλοντας ότι οι οδηγίες αυτές θα αποσταλούν και με το 112 αν χρειαστεί. «Μέσα από την διεξοδική ανάλυση των δεδομένων φτάσαμε σε συγκεκριμένα συμπεράσματα για να αυξήσουμε την ετοιμότητα της χώρας» είπε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και πρόσθεσε: «Θέλουμε να λειτουργήσουμε προληπτικά, να μην περιμένουμε να εμφανιστεί πλημμυρικό φαινόμενο και απλώς να τρέξουμε».

Δείτε επίσης