Ελλάδα

Βιασμός 8χρονης στη Ρόδο: Ανώνυμη επιστολή έφερε στο «φως» το φρικτό συμβάν

Οι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι της οικογένειας, πήραν το κορίτσι και το μετέφεραν στην ιατροδικαστική υπηρεσία, όπου και διαπιστώθηκε ο τραυματισμός του

viasmos

Συγκλονισμένη είναι η Ρόδος, έπειτα από την αποκάλυψη του βιασμού μίας 8χρονης.

«Φως» στην υπόθεση άρχισε να πέφτει όταν στην Εισαγγελία έφτασε μια ανώνυμη γραπτή επιστολή που ανέφερε ότι το παιδί κακοποιείται σεξουαλικά. Οι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι της οικογένειας, πήραν το κορίτσι και το μετέφεραν στην ιατροδικαστική υπηρεσία, όπου και διαπιστώθηκε ο τραυματισμός του.

Όπως τόνισε στον ΑΝΤ1 η πρόεδρος του Προνοιακού Ιδρύματος Ρόδου, Μαρία Κορακάκη, «το θέμα είναι πολύ σοβαρό», ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση επισήμανε πως «είναι πολύ νωρίς για την ψυχολογική κατάσταση του παιδιού».

«Είναι καθήκον μας να περιθάλπουμε τα παιδιά» τόνισε η ίδια.

Πληροφορίες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1 αλλά δεν επιβεβαίωσε η κ. Κορακάκη, το παιδί είναι σε κατάσταση σοκ και δεν μπορεί να μιλήσει, ενώ δεν έχει κατονομάσει κάποιον ως τον δράστη.

Οι αρχές έχουν διατάξει κατεπείγουσα έρευνα για το περιστατικό και στο στόχαστρο είναι πρόσωπα με τα οποία το κορίτσι φέρεται να είχε επαφές. Κατάθεση αναμένεται να κληθούν να δώσουν η οικογένεια αλλά και συγγενικά πρόσωπα. Ιατροδικαστής εξέτασε και τα αδέλφια του κοριτσιού, και όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, διαπιστώθηκε πως δεν έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Δείτε επίσης