Ελλάδα

Βιασμός 8χρονης στη Ρόδο: Κλήθηκε για κατάθεση ο παππούς της

Ο παππούς κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά από ερωτήσεις, οι οποίες αφορούσαν στην κακοποίηση του κοριτσιού

viasmos-shutterstock_0

Ο παππούς της 8χρονης που υπέστη βιασμό στη Ρόδο έδωσε ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτος, ενώπιον αξιωματικού της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Σύμφωνα με τη «Δημοκρατική» ο παππούς της ανήλικης δεν είχε καταθέσει στο πλαίσιο της προανάκρισης. Επιπλέον δεν υπήρχε παραγγελία για την λήψη καταθέσεως από εκείνον.

Ο ίδιος κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά από ερωτήσεις, οι οποίες αφορούσαν στην κακοποίηση του κοριτσιού.

Αρνήθηκε κατηγορηματικά την οποιανδήποτε σχέση, υπογραμμίζοντας τόσο ο ίδιος όσο και σε καταθέσεις τους η σύζυγος του, η κόρη του αλλά και τα άλλα δύο παιδιά ότι έχει αναλάβει ουσιαστικά την ανατροφή τους και ότι υπήρξε αυστηρός έναντι της 8χρονης.

Ο παππούς πιθανολόγησε ότι δράστης είναι ο σύντροφος τη κόρης του, αφήνοντας υπονοούμενα για το ίδιο του το παιδί. Ισχυρίστηκε ότι θα μπορούσε όλη η υπόθεση να έχει μεθοδευτεί από το ζευγάρι για να τους αφαιρεθεί η επιμέλεια των παιδιών και να ανατεθεί στον ναυτικό πατέρα τους!

Η εν λόγω κατάθεση χωρίς όρκο όσο και οι ένορκες καταθέσεις που έχουν ληφθεί θα αξιολογηθούν αρμοδίως από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, η οποία ενημερώθηκε για τα στοιχεία της δικογραφίας και παρήγγειλε, νέες ανακριτικές πράξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Δημοκρατικής», κατόπιν εγγράφου αιτήματος του ιατροδικαστή θα διενεργηθεί συμπληρωματική έρευνα από τον ίδιο αλλά και γυναικολογική, μικροβιολογική και ψυχιατρική εξέταση στο παιδί. Υπενθυμίζεται ότι από την ιατροδικαστική εξέταση των υπολοίπων παιδιών δεν προέκυψαν στοιχεία υποδηλωτικά κακοποίησης.

Δείτε επίσης