Ελλάδα

Παγώνη: Οι ανεμβολίαστοι δεν γλιτώνουν ΜΕΘ

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εμφανίστηκε αρκετά επιφυλακτική για τις παρελάσεις στη Βόρεια Ελλάδα

pagoni

H Ματίνα Παγώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ εξέφρασε φόβους ότι μετά το Δεκέμβριο η κατάσταση θα δυσκολέψει κατά πολύ, σε ό,τι αφορά στον κορωνοϊό, αφού οι εμβολιασμοί έχουν μειωθεί, ενώ θα ξεσπάσουν και άλλες ιώσεις όπως η γρίπη.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εμφανίστηκε αρκετά επιφυλακτική για τις παρελάσεις στη Βόρεια Ελλάδα.

«Ο καθένας πρέπει να σώσει τον εαυτό του, γιατί αν πάμε και στο Δεκέμβρη και αρχίσουν και οι γρίπες, να ξέρουν οι ανεμβολίαστοι ότι τις μονάδες δεν υπάρχει περίπτωση να τις αποφύγουν.

Γρίπη και COVID είναι 20 φορές παραπάνω επικίνδυνη για τους ανεμβολίαστους… Tα χειρουργεία έχουν μείνει πίσω, τα τακτικά πίσω, θα έχουμε όλο τον χειμώνα και διάφορες ιώσεις και θα κυκλοφορούμε, αλλά πρέπει να κυκλοφορούμε με προσοχή», προειδοποίησε η κα Παγώνη.

Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε να εμβολιαστούμε τόσο για τον κορωνοϊό όσο και για τη γρίπη.

Αναφορικά με τις παρελάσεις σχολίασε ότι όταν υπάρχει μεγάλη κινητικότητα σημαίνει και αύξηση κρουσμάτων, και στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχει μεγάλο ιικό φορτίο. Επομένως, πρότεινε στις «κόκκινες» περιοχές οι να γίνουν μόνο στρατιωτικές παρελάσεις και όχι οι μαθητικές. «Θα υπάρχει κάθε 2 μέτρα χωροφύλακας που θα λέει ΄’εσύ εμβολιασμένος εσύ ανεμβολίαστος’» διερωτήθηκε.

«Συνεχίζουμε να έχουμε διψήφιο αριθμό θανάτων (καθημερινά) (…) Aν είχαμε κάνει το 80% (εμβολιασμούς), και την 3η δόση, ξέρετε πώς θα ήμασταν; Όπως η Δανία και οι άλλες χώρες» τόνισε η κ. Παγώνη.

Όπως τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τα κέντρα εμβολιασμού έχουν ερημώσει. «Με το άνοιγμα αισθανόμαστε μια ελευθερία και ξεχάστηκε ο εμβολιασμός δε φοράμε μάσκες» σημείωσε.

Δείτε επίσης