Ελλάδα

Μίκης Θεοδωράκης: Οι συστάσεις προς τους κληρονόμους στις πέντε διαθήκες του μουσικοσυνθέτη

Με τις πέντε πολυσέλιδες διαθήκες του ο Μίκης Θεοδωράκης δεν αφήνει καμία εκκρεμότητα σχετικά με την διαχείριση της περιουσίας και του πνευματικού του έργου

mikistheodorakis_apempe-1200x918-682x384

Όρια και συστάσεις ως προς τα αίτήματά του για τη διαχείριση των δικαιωμάτων του έργου του και την υλική ανταμοιβή όπως εκείνος την όριζε, περιέχουν οι πέντε διαθήκες του μεγάλου Έλληνα δημιουργού Μίκη Θεοδωράκη, όπου απευθύνονται στους κληρονόμους του.

Όπως προκύπτει από τις πολυσέλιδες διαθήκες του, που εξασφάλισε η ΕΡΤ, επιθυμία του μουσικοσυνθέτη είναι η παραχώρηση του σπιτιού του στην Ακρόπολη στο Δημόσιο και φυσικά η μετατροπή του σε μουσείο.

Με τις πέντε πολυσέλιδες διαθήκες του ο Μίκης Θεοδωράκης δεν αφήνει καμία εκκρεμότητα σχετικά με την διαχείριση της περιουσίας και του πνευματικού του έργου.

Η δικηγόρος της οικογένειας Θεοδωράκη, Παναγιώτα Παναγιωτακοπούλου, λέει ότι: «Δεν είχε κάποια μεγάλη έκπληξη για την οικογένεια Θεοδωράκη. Ο μουσικοεκδοτικός οίκος Schott θα συνεχίσει να διαχειρίζεται το μεγαλύτερο μέρος των δικαιωμάτων από το έργο του. Τα έσοδα θα πηγαίνουν στη γυναίκα του, τα δύο του παιδιά και τα 5 του εγγόνια».

«Αυτό έχει πολλά νομικά προβλήματα για να εφαρμοστεί και πρέπει να γίνουν αλλαγές γιατί την υψηλή κυριότητα και την επικαρπία την έχει η κόρη του και ο μεγαλύτερος εγγονός του Μίκης», συμπληρώνει η κα Παναγιωτακοπούλου.

Ο Νίκος Κουρής, το σπίτι του στην Ακρόπολη και το έργο του


Δείτε επίσης