Ελλάδα

Πέραμα: Σεσημασμένος ο 20χρονος που έπεσε νεκρός - Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

ÐÕÑÏÂÏËÉÓÌÏÉ ÌÅ 1 ÍÅÊÑÏ ÊÁÉ 7 ÔÑÁÕÌÁÔÉÅÓ ÓÔÏ ÐÅÑÁÌÁÌÁ (EUROKINISSI / ÓÁÃÉÁÓ ÔÁÊÇÓ)

Ο 20χρονος Ρομά που έπεσε νεκρός από σφαίρες των αστυνομικών στην καταδίωξη που έλαβε χώρα στο Πέραμα το βράδυ της Παρασκευής, ήταν σεσημασμένος για κλοπές. Ο νεαρός και άλλα δύο άτομα, αρχικά έκλεψαν το όχημα στο οποίο επέβαιναν και όταν έπεσαν σε μπλόκο της αστυνομίας, αγνόησαν το σήμα των αστυνομικών και διέφυγαν. Ακολούθησε καταδίωξη και στην περιοχή του Περάματος, το όχημα του 20χρονου εγκλωβίστηκε από τους αστυνομικούς.

Τότε οι τρεις επιβαίνοντες συνέχισαν να προσπαθούν να διαφύγουν με το κλεμμένο όχημα και δεν σταμάτησαν. Ανέπτυξαν ταχύτητα και εμβόλισαν τις μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ. Ακολούθησε μεγάλος αριθμός πυροβολισμών, με συνέπεια ο 20χρονος να τραυματιστεί θανάσιμα και άλλοι 8 αστυνομικοί να τραυματιστούν ελαφριά.

Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες, ο 20χρονος έχει δεχθεί περισσότερες από μία σφαίρες στο σώμα του. Για το περιστατικό έχει επέμβει ο εισαγγελέας, ο οποίος θα διερευνήσει, ως είθισται στις περιπτώσεις πυροβολισμών και δη που επιφέρουν θάνατο, αν οι αστυνομικοί ενήργησαν βάσει των κανόνων. Σύμφωνα με την πάγια διαδικασία, οι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στο περιστατικό συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.


Δείτε επίσης