Ελλάδα

Επίθεση με βιτριόλι: «Τα πειστήρια ήταν τα τρόπαια» της δράστιδας- Ποια ήταν τα πρώτα της λόγια όταν την βρήκε η αστυνομία

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί κάποιους κρατάει τα ενοχοποιητικά στοιχεία από μια αποτρόπαια πράξη, ο Γιάννης Σγούρος είπε ότι η Κακαράντζουλα δεν πίστευε ποτέ ότι θα την βρει η αστυνομία - Οι αστυνομικές αρχές έφτασαν στο σπίτι της - Τι τους είπε

ΔΙΚΗ ΤΗΣ 37ΧΡΟΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΒΙΤΡΙΟΛΙ ΣΤΗΝ ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΛΙΟΣΠΥΡΟΥ - ΕΚΔΟΘΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ - ΚΡΙΘΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΕΝΟΧΗ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI)

Ο Γιάννης Σγούρος ηγούταν της αστυνομικής επιχείρησης αλλά και της ομάδας που κατάφερε να συλλα΄βει τη δράστιδα της επίθεσης με βιτριόλι κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Έφη Κακαράντζουλα. Η γυναίκα που πέταξε το βιτριόλι στην Ιωάννα καταδικάστηκε με την ανώτατη των ποινών, συγκεκριμένα σε 15ετή κάθειρξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας.


Με τις μνήμες της επίθεσης με βιτριόλι στην Καλλιθέα και, πολύ περισσότερο, της δίκης και της ετυμηγορίας δικαστών και ενόρκων εις βάρος της 36χρονης δράστιδας, να είναι ακόμη νωπές, ο αστυνόμος μίλησε στην πρεμιέρα της εκπομπής «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη, στον Alpha, παρουσιάζοντας το υλικό που συνέλεξε από κάμερες στον δρόμο, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στα ίχνη της Έφης Κακαράντζουλα.

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί κάποιους κρατάει τα ενοχοποιητικά στοιχεία από μια αποτρόπαια πράξη, είπε ότι η Κακαράντζουλα δεν πίστευε ποτέ ότι θα την βρει η αστυνομία και έτσι κράτησε την περούκα, την καμπαρντίνα, αλλά και την τηλεκάρτα που χρησιμοποίησε. «Ήταν τα τρόπαιά της» είπε χαρακτηριστικά ο αστυνόμος.

Περιγράφοντας αναλυτικά πώς έφτασαν στα ίχνη της Έφης Κακαράτζουλα, είπε ότι όλα ξεκίνησαν, όταν δέχθηκε κλήση, που τον πληροφόρησε πως «στην οδό Θησέως έχει γίνει μια επίθεση σε βάρος μιας γυναίκας με καυστικό υγρό», προσθέτοντας ότι στα 15 χρόνια υπηρεσίας του, αυτό ήταν κάτι που άκουσε «πρώτη φορά». Αρχικά δεν υπήρχε σαφής εικόνα και στράφηκαν στις κάμερες που βρίσκονταν κοντά στο σημείο, για να βρουν «οτιδήποτε αξιοποιήσιμο».

Έπειτα, οι Αρχές αναζητούσαν στο περιβάλλον του θύματος ποιος θα μπορούσε να έχει «κίνητρο». Παράλληλα, είχαν περισυλλέξει το καυστικό υγρό από το σημείο και μαρτυρίες όσων βρίσκονταν εκεί. Έπειτα από πέντε-έξι μέρες, είχαν σχεδόν πλήρως το δρομολόγιο διαφυγής και το όχημα, ενώ ξεκίνησε και η σκιαγράφηση της γυναίκας που επιτέθηκε στην Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, επιβαρυντικός παράγοντας για τις έρευνες ήταν η πανδημία, καθώς «όλοι φορούσαμε μάσκες και γάντια και δεν μπορούσαμε να πάρουμε καθαρά χαρακτηριστικά». Ωστόσο, όπως ανέφερε, στοχοποίησαν αμέσως την δράστιδα, καθώς «φορούσε καμπαρντίνα με 30 βαθμούς».

«Βρίσκοντας τον αριθμό κυκλοφορίας από το ταξί και από τις άρσεις απορρήτου εντοπίσαμε την κλήση που πραγματοποιήθηκε για να μισθωθεί το ταξί. Εντοπίσαμε την δράστιδα όταν πήγαινε στο καρτοτηλέφωνο [...] Το πλάνο από το καρτοτηλέφωνο σε σύγκριση με το πλάνο από τη στιγμή της επίθεσης, έδειξε ξεκάθαρα ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο» παρατήρησε ο κ. Σγούρος.

Όταν οι αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στο σπίτι της δράστιδας, το πρώτο πράγμα που τους είπε εκείνη, ήταν: «Τι θέλει η Ασφάλεια από εμένα;».

«Εννοούσε ότι δεν είχε καμία σχέση, καμία τριβή με την Αστυνομία και την Ασφάλεια. Στο σπίτι της βρήκαμε την περούκα και το καρτοτηλέφωνο. Σχεδίασε την επίθεση, την διέπραξε, θεώρησε ότι πέτυχε, αλλά δεν πέταξε τα πειστήρια. Ήταν τα τρόπαιά της» είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής αστυνομικός.

Δείτε επίσης