Ελλάδα

Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία: Τι απαντά για το περιστατικό με τον Βασιλακόπουλο

vasilakopoulos

Στο περιστατικό εναντίον του καθηγητή Πνευμονολογίας, Θεόδωρου Βασιλακόπουλου, που έγινε στην Καλαμπάκα αναφέρεται η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρία (ΕΠΕ), καταδικάζοντας "απερίφραστα τις τακτικές αυτές" και καλώντας την κοινωνία να συστρατευτεί ενεργά στον αγώνα κατά της πανδημίας.

Ειδικότερα αναφέρει ότι στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών της εκδηλώσεων, διοργάνωσε στη Καλαμπάκα το σεμινάριο της ομάδας άσθματος. Το σεμινάριο παρακολούθησαν δια ζώσης 50 ιατροί ειδικευμένοι και ειδικευόμενοι ενώ παράλληλα υπήρξε και διαδικτυακή συμμετοχή.

«Το μεσημέρι της 30ης/10/2021 ομάδα 15 περίπου ιατρών που παρακολουθούσαν το σεμινάριο ανάμεσα τους και ο πρόεδρος της ΕΠΕ γευμάτισαν σε εστιατόριο της περιοχής. Στη διάρκεια του γεύματος που έλαβε χώρα σε κλειστό χώρο παρατήρησαν ότι δεν γινόταν έλεγχος πιστοποιητικών εμβολιασμού. Πριν δε την αποχώρηση τους, ο Πρόεδρος της ΕΠΕ και Καθηγητής ΕΚΠΑ, Στέλιος Λουκίδης, χρησιμοποιώντας το θεσμικό του ρόλο με απόλυτα ευγενικό και περισσότερο συμβουλευτικό τρόπο αποφάσισε να συζητήσει το θέμα με τους ιδιοκτήτες του εστιατορίου, τονίζοντας τους την σημασία της περιοχής για το τουριστικό χάρτη και ότι θα πρέπει ως υπεύθυνοι της επιχείρησης να περιφρουρούν πρώτοι τη δημόσια υγεία και την ίδια τους την επιχείρηση. Δεν υπήρξε κανένας ελεγκτικός ρόλος και η προσέγγιση ήταν απόλυτα συμβουλευτική και καλοπροαίρετη. Η αντίδραση όμως του καταστήματος ήταν δυσανάλογη της προσέγγισης και οδήγησε σε μια αντιπαράθεση που περιείχε και πράξεις βίας σωματικής και λεκτικής ιδιαίτερα απέναντι στο πρόσωπο του Καθηγητή Πνευμονολογίας, Θεόδωρο Βασιλακόπουλο».

Η ΕΠΕ «καταδικάζει απερίφραστα τις τακτικές αυτές από όπου και αν προέρχονται, καλεί δε όλη την κοινωνία να συστρατευτεί ενεργά στον αγώνα κατά της πανδημίας, να προστατέψει τη δημόσια υγεία και να κατανοήσει ότι όλοι μαζί αγωνιζόμαστε για ένα στόχο και σε αυτή τη προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς».

Δείτε επίσης