Ελλάδα

Τζανάκης: Tο επόμενο τρίμηνο θα μολυνθούν 1 εκατ. ανεμβολίαστοι

Ο Νίκος Τζανάκης εκτίμησε ότι από τον αριθμό αυτό, ποσοστό 5% έως 7% θα καταλήξει στα νοσοκομεία

ermou

Μία ιδιαίτερα δραματική πρόβλεψη ότι το επόμενο τρίμηνο θα μολυνθούν ένα εκατομμύριο περίπου ανεμβολίαστοι έκανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι από τον αριθμό αυτό, ποσοστό 5% έως 7% θα καταλήξει στα νοσοκομεία.

Η δυσοίωνη αυτή πρόβλεψη έρχεται τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα, αφού την Τρίτη σημειώθηκε ρεκόρ με 6.700 μολύνσεις, χθες Τετάρτη τα νέα περιστατικά ανήλθαν σε 6.150, ενώ σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα από την έναρξη της πανδημίας ανέρχεται σε 760.592.

Διαβάστε ακόμα: Γώγος: Οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν τον ιό με μικρότερες πιθανότητες

Πιο λεπτομερή εικόνα για την πανδημία δίνει πίνακας που ΕΟΔΥ για το ποσοστό θετικότητας ανά Περιφερειακή Ενότητα, αποκαλύπτοντας τις περιοχές όπου η διασπορά είναι αυξημένη. Σύμφωνα με αυτόν στο διάστημα 25 -31 Οκτωβρίου, ως προς το ποσοστό θετικότητας στο σύνολο των ελέγχων ανά Περιφερειακή Ενότητα, στις τρεις πρώτες θέσεις βρίσκονται το Κιλκίς (2,26%), η Λάρισα (2,12%) και η Μαγνησία (2,07%).

Η Θεσσαλία και η Βόρεια Ελλάδα άλλωστε το τελευταίο διάστημα βρίσκονται στο επίκεντρο της πανδημίας, με τους ειδικούς να προειδοποιούν για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού σε ορισμένες περιοχές και τους γιατρούς να σημαίνουν συναγερμό για τις αντοχές του συστήματος υγείας.

Δείτε επίσης