Ελλάδα

Γυναίκα που υιοθετήθηκε παράνομα στις ΗΠΑ βρήκε την βιολογική της μητέρα στην Ελλάδα μέσω... Facebook

Η ιστορία της Λίντα Κάρολ που υιοθετήθηκε παράνομα κατά τη δεκαετία του 1950 στις ΗΠΑ και βρήκε τώρα τη μητέρα της στην ορεινή Ναυπακτία - Η σελίδα με την ονομασία «The Eftychia Project» μέσω της οποίας 4.000 παράνομα υιοθετημένα ελληνόπουλα αναζητούν τις

ΕΥΤΥΧΙΑ2

Υιοθετήθηκε παράνομα στην Αμερική την δεκαετία του 50' και το 2017 μετά από προσωπική της έρευνα στο Facebook κατάφερε να εντοπίσει την οικογένεια της και την βιολογική της μητέρα. Από τότε και εξαιτίας των συναισθημάτων που της δημιουργήθηκαν αποφάσισε να ταχθεί υπέρ του αγώνα που δίνουν χιλιάδες υιοθετημένοι Ελληνοαμερικανοί δημιουργώντας στο Facebook την σελίδα «The Eftychia Project».

Όπως αναφέρει στο protothema.gr η Λίντα Κάρολ ή Ευτυχία Νούλα όπως της αρέσει να την αποκαλούν στα Ελληνικά από το 2019 που δημιουργήθηκε η σελίδα και μέχρι σήμερα τουλάχιστον δέκα υιοθετημένα παιδιά κατάφεραν να εντοπίσουν και να έρθουν σε επαφή με τις βιολογικές τους οικογένειες μέσα από δικές της προσπάθειες:

«Δεν περιγράφονται τα συναισθήματα αυτά που νιώθεις όταν έρχεσαι σε επαφή για πρώτη φορά με τη βιολογική σου οικογένεια. Είναι πραγματικά σπάνια και σπουδαία» εξηγεί η Λίντα Κάρολ, που είναι υπερήφανη για την Ελληνική της καταγωγή.

H πρώτη αγκαλιά της Λίντα με την βιολογική μητέρα της

Δείτε επίσης