Ελλάδα

Πάτρα: Ρολά στην εστίαση - Διαμαρτυρία για τα νέα μέτρα

«Δεν είμαστε ελεγκτικός μηχανισμός» λένε

estiasi-3

Πτώση του τζίρου κατά 30% μόνο το Σάββατο καταγγέλλει ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής (ΣΚΕΑΝΑ), που κατέβασε ρολά στις επιχειρήσεις του νομού Αχαΐας, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τη διαμαρτυρία τους για τα νέα μέτρα. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Γιάννης Σπυρόπουλος, το ΦΕΚ βγήκε το Σάββατο και πολύς κόσμος βγήκε στα μαγαζιά χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα.

«Πάντα είμασταν σύννομοι με κάθε υγειονομικό πρωτόκολλο και βάλαμε πλάτη, αλλά το μέτρο ελέγχου πελατών σε ανοικτούς χώρους μικτών επιχειρήσεων είναι ανεφάρμοστο», τόνισε ο εκπρόσωπος των επιχειρηματιών και συμπλήρωσε: «Η πλειοψηφία των συναδέλφων τηρεί απρέγκλιτα τα μέτρα, αλλά κανένα μαγαζί δεν αποφάσισε να είναι και ελεγκτικός μηχανισμός των πελατών του».

Δύο πρόστιμα των 5.000 ευρώ έκαστο και 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας δόθηκαν το Σαββατοκύριακο. Ενα σε καφετέρια στα Καλάβρυτα και δεύτερο σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στην Πάτρα.

Απεργοσπάστες χαρακτηρίστηκαν στο μεταξύ καταστηματάρχες αλυσίδων franchise που λειτουργούν και δεν συμμετέχουν στη σημερινή κινητοποίηση.

Με τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων και νοσηλευομένων η Πάτρα βρίσκεται μεταξύ των κόκκινων επιδημιολογικά περιοχών.

Πηγή: ΕΡΤ

Δείτε επίσης