Ελλάδα

Εφιάλτης λόγω ελλείψεων ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα

Εφιαλτική φαίνεται πως είναι η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα με τις ελλείψεις από κλίνες ΜΕΘ και την αύξηση κρουσμάτων να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την εξέλιξη της πανδημίας

koronoios_meth (1)

Εφιαλτική φαίνεται πως είναι η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα με τις ελλείψεις από κλίνες ΜΕΘ και την αύξηση κρουσμάτων να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την εξέλιξη της πανδημίας.

Μετά την αποκάλυψη του LIVE NEWS πως στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης γίνεται ήδη διαλογή ασθενών, έρχεται ακόμη μία αποκάλυψη, αυτή τη φορά από μία εντατικολόγο, η οποία αναφέρει πως βρέθηκε κι εκείνη πριν λίγες μέρες στο δίλημμα ποιον ασθενή θα βάλει στο μοναδικό κενό κρεβάτι της εντατικής.

«Το κριτήριο είναι ποιος ασθενής έχει περισσότερη προοπτική. Όλοι διασωληνώνονται και υποστηρίζονται με κάποιο μηχάνημα αλλά το ποιον θα επιλέξεις να βάλεις στο μοναδικό σου κρεβάτι το κριτήριο είναι αυτό. Δηλαδή αυτός ο οποίος με μια ματιά φαίνεται κάπως πως βελτιώνεται με τη διασωλήνωση» ανέφερε η διευθύντρια της ΜΕΘ νοσοκομείου Καβάλας Εύα Νάγκυ.

22 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη


Η εφημερία στο ΑΧΕΠΑ ολοκληρώθηκε με 15 στις 15 κλίνες κατειλημμένες και 4 διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, ενώ 11 ήταν το πρωί οι διασωληνωμένοι εκτός εντατικής στο Παπαγεωργίου, το οποίο σήμερα εφημερεύει.

«Το σημαντικό είναι ότι υπάρχουν 5, 7, 8 άνθρωποι οι οποίοι νοσηλεύονται επί σειρά ημερών εκτός εντατικής σε συνθήκες σαφώς υποδεέστερες από ό,τι σε μια μονάδα εντατικής θεραπείας» τόνισε ο εντατικολόγος της ΜΕΘ του «Παπαγεωργίου» Βασίλης Τσάπας.

Οι 8 στους 10 που μπαίνουν εντατική καταλήγουν


«Αυτή τη στιγμή μιλάμε για ένα ποσοστό θνησιμότητας 85% ίσως και παραπάνω. Από τους 100 που μπαίνουν οι 85 πεθαίνουν. Ακριβώς εκεί θα καταλήξουμε και μπορεί και παραπάνω» υποστήριξε ο εντατικολόγος Ευάγγελος Καϊμακάνης.

Πέντε νεκρούς σε μία μέρα μετρά το νοσοκομείο Σερρών με σχεδόν τους μισούς να καταλήγουν σε απλές κλίνες. Και οι 5 ήταν ανεμβολίαστοι.

Επίσης, δώδεκα ασθενείς κατέληξαν μέσα σε τρεις μέρες στο νοσοκομείο Βόλου, με πέντε εξ αυτών να καταλήγουν μόνο το τελευταίο 24ωρο.


Εντατικολόγοι από την Αθήνα σπεύδουν στο «Παπανικολάου»


18 νέες κλίνες ΜΕΘ ανοίγουν σήμερα στο Παπανικολάου οι οποίες θα λειτουργήσουν με εντατικολόγους από την Αθήνα. Νέα ΜΕΘ αναπτύχθηκε σήμερα και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

«Η πρώτη εντατική έχει 8 κλίνες και η δεύτερη θα έχει άλλες 8 σιγά – σιγά που θα τις αυξήσουμε» ανέφερε ο διευθυντής της ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Βασίλης Κουλούρας.

Μόλις έξι κλίνες εντατικής εξυπηρετούν περιστατικά από την Κόρινθο, την Αρκαδία, την Αργολίδα, τη Σπάρτη και τη Μεσσηνία. Όπως ήταν αναμενόμενο και οι 6 γέμισαν σε λίγες ώρες.

Την ώρα που γιατροί ζητούν επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού, υπέρ του μέτρου αυτού σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα τάχθηκε και ο ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Νίκος Αλιβιζάτος, με κίνητρα αλλά και κλιμακούμενες κυρώσεις που θα ξεκινούν από πρόστιμα και θα φτάνουν έως και τις απολύσεις.

«Ακραία κατάσταση χωρίς βοήθεια» αναφέρει ο Στόκκος


Ο διευθυντής της ΜΕΘ του Μαμάτσειου νοσοκομείου Κοζάνης, Κωνσταντίνος Στόκκος σημείωσε ότι η κατάσταση στο νοσοκομείο είναι τραγική. «Όλα τα τμήματα είναι υποστελεχωμένα. Βοήθεια δεν υπάρχει, παρά τις εκκλήσεις μας» τόνισε ο κ. Στόκκος, υπογραμμίζοντας ότι οι γιατροί είναι εξουθενωμένοι.

«Κάθε εισαγωγή που κάνουμε στο νοσοκομείο, έχει πίσω του μια οικογενειακή ιστορία. Και αυτήν την αναλαμβάνουμε εμείς» σημείωσε ο διευθυντής της ΜΕΘ του Μαμάτσειου νοσοκομείου Κοζάνης.

«Τα νέα παιδιά είναι το μέλλον της κοινωνίας. Και όταν αυτά τα παιδιά μπαίνουν στην εντατική, τότε η κοινωνία έχει πρόβλημα» κατέληξε ο Κωνσταντίνος Στόκκος.

Δείτε επίσης